eveEverton
sunSunderland
Datum: 17/03/2012 13:45
Competitie: FA Cup
Speeldag: Kwart Finales
Stadion: Goodison Park
Fellaini en Mignolet gaan cupwedstrijd overdoen
Jefrey Van der Straeten
| 0 reacties
Fellaini en Mignolet gaan cupwedstrijd overdoen
Foto: © SC

In de kwartfinale van de FA Cup hebben Everton en Sunderland 1-1 gelijkgespeeld. Binnen twee weken volgt er een replay in het stadion van Sunderland.

In een spannende wedstrijd hebben de clubs van Fellaini en Mignolet gelijkgespeeld. Sunderland schoot goed uit de startblokken en kwam al vroeg op voorsprong. Een vrije trap aan de zijlijn werd slim opzijgelegd naar Bardsley die verwoestend uithaalde. Everton-doelman Howard was kansloos en zag de 0-1 al vroeg in de wedstrijd op het scorebord verschijnen.

Fellaini en zijn maats kregen ook na de tegengoal geen voet aan wal, tot de tegentreffer uit de lucht kwam gevallen. Na een voorzet van links zette Jelavic zijn hoofd tegen de bal. De kopbal zou voorlangs zijn gegaan, ware het niet dat Tim Cahill de kopbal in doel verlengde: 1-1.

Na dit doelpunt nam de thuisploeg het heft in handen, zonder nog veel kansen te creëren. Sunderland leverde strijd, maar was onmondig op het middenveld om Everton nog onder druk te kunnen zetten.

In de tweede helft kwamen de Toffees tweemaal dicht bij het winnende doelpunt. Eerst schoot Drenthe een vrije trap pal op de kruising; in de slotminuten moest Mignolet tot twee keer toe de meubelen redden op een kopbalpoging van Heitinga en op de rebound van Jelavic.

De wedstrijd eindigde dus op 1-1, wat betekent dat binnenkort een replay volgt in het Stadium of Light van Sunderland. Later op de dag vindt nog een andere kwartfinale plaats tussen Tottenham Hotspur en Bolton.

Herbeleef Everton - Sunderland