Competitie: FA Cup
Speeldag: Ronde 3
Stadion: City of Manchester Stadium
United profiteert van uitsluiting Kompany

Manchester United heeft de volgende ronde van de FA Cup bereikt. Na de rode kaart voor Vincent Kompany liepen de bezoekers uit tot 0-3. City kwam nog terug tot 2-3, maar de tien moedigen konden geen replay meer afdwingen.

Manchester City heeft in het eigen stadion zijn meerdere moeten erkennen in stadsgenoot United. De thuisploeg begon goed, maar de eerste keer dat de mannen van Sir Alex Ferguson de neus aan het venster staken, was het meteen raak. Rooney liet zich slim afzakken en speelde Valencia aan de rechterflank aan. Die zette voor en Rooney kon met een prachtige kopbal via de deklat de score openen.

En het werd erger, want na elf minuten kreeg Vincent Kompany rood voor een in onze ogen correcte tackle op Nani. Rooney vroeg echter om rood en de scheidsrechter haalde die ook uit zijn broekzak. The Citizens met tien en dat leek onmogelijk te belopen tegen United. Welbeck maakte er met een mooie goal 0-2 van. En na een fout van Kolarov werd het nog voor de rust 0-3. Rooney zette de elfmeter immers in twee keer om.

Om een replay af te dwingen moest City dus drie keer scoren. En het maakte daar al snel een goed begin mee in de tweede helft na een schitterende vrije trap van Kolarov in het hoekje. En City leek er hoop uit te hebben geput, want 25 minuten voor tijd kon Agüero de stand op 2-3 brengen. De ingevallen en wederoptredende Paul Scholes leek daarbij niet vrijuit te gaan.

City ging op zoek naar de gelijkmaker die binnen tien dagen een nieuwe wedstrijd op het veld van United zou betekend hebben. Ondanks de druk kwam United toch met de schrik vrij en mag het zich opmaken voor de volgende ronde. Voor de eerste keer dit seizoen kon er een ploeg op het veld van Manchester City komen winnen.