mciManchester City
wigWigan
Datum: 11/05/2013 18:15
Competitie: FA Cup
Speeldag: Finale
Stadion: City of Manchester Stadium
Wigan Athletic wint tegen alle verwachtingen in FA Cup
Frank Deckers
| 0 reacties
Wigan Athletic wint tegen alle verwachtingen in FA Cup
Foto: © SC

Wigan Athletic is er in geslaagd om Manchester City over de knie te leggen en de FA Cup te winnen. Het is de eerste keer in de geschiedenis van de club dat Wigan de beker kan winnen.

De underdog strijdt in de Premier League tegen de degradatie, maar dat weerhield de spelers er niet van om vol voor de overwinning te gaan. Manchester City sluit ondanks de favorietenrol het seizoen af zonder hoofdprijs.

Na tien minuten verdiende Wigan al op voorsprong te komen. Nastasic kreeg de bal na een mooi samenspel van Koné en McManaman, maar hij schoot de bal hoog over het doel. Vervolgens was het enkel Wigan dat kon dreigen. Manchester City speelde een matige wedstrijd.

Na de rust kwam er meer actie in de aanvalslinie van City. Agüero kwam kort bij een doelpunt. De ploeg van Kompany vroeg ook een penalty nadat Paul Scharner El Kun neerhaalde, maar de scheidsrechter gaf er geen. Maloney trof een kwartier voor tijd nog de lat, de spanning was te snijden in Londen.

Zes minuten voor tijd kreeg Zabaleta zijn tweede gele kaart. Wigan begon meer en meer te geloven in een stunt en de droom kwam ook uit. Watson kopte in de toegevoegd tijd de bal in de kruising. Manchester City drong nog aan, maar het was Wigan Atlethitic dat de FA Cup voor het eerste in hun geschiedenis omhoog mocht steken.

Herbeleef Manchester City - Wigan

FA Cup