Datum: 09/03/2013 13:45
Competitie: FA Cup
Speeldag: Ronde 6
Stadion: Goodison Park
Mirallas en Fellaini zwaar onderuit tegen Wigan
Timothy Collard
Timothy Collard
| 0 reacties
Mirallas en Fellaini zwaar onderuit tegen Wigan
Foto: © SC

Everton is vanmiddag uitgeschakeld in de FA Cup door Wigan Athletic. The Toffees gingen voor eigen publiek met 0-3 onderuit. Drie dolle minuten legden de wedstrijd in een definitieve plooi.

Kevin Mirallas en Marouane Fellaini stonden allebei in de basis bij Everton. Fellaini had op voorhand al aangegeven dat de finale van de FA Cup halen het minimumdoel was. Het liep evenwel af op een sisser voor beide Rode Duivels.

Op het halfuur kwam Wigan op voorsprong via Maynor Figueroa. Er leek nog niets verloren, maar twee minuten later verdubbelde Callum McManaman de score. Wanneer Jordi Gomez nog eens een minuut later de 0-3 op het scorebord zette, mocht Everton al zijn hoop om door te stoten naar de volgende ronde opbergen.

Drie Dolle minuten zetten de wedstrijd op zijn kop en Everton kon nooit meer aanspraak maken op een plekje in de halve finales van de Engelse beker. Er rest het team van David Moyes nu nog enkel de competitie. Daarin staan The Toffees voorlopig zesde, op twee punten van Arsenal. Europees voetbal is dus absoluut nog mogelijk voor Mirallas en Fellaini.

Herbeleef Everton - Wigan

FA Cup