Speeldag: Halve Finales
Stadion: Madejski Stadium
Arsenal heeft verlengingen nodig tegen Reading
Caroline Tonnelier

Op papier mocht Reading geen probleem vormen voor Arsenal in de halve finales van de FA Cup. In die competitie is een verrassing echter nooit veraf.

Reading bengelt onderaan in The Championship, terwijl Arsenal bovenaan meedraait in de Premier League. Een behoorlijk klasseverschil mocht dus verwacht worden, maar na 90 minuten stond het gewoon 1-1.

Alexis Sanchez scoort beide Arsenal-doelpunten

Alexis Sánchez had de bezoekers op het einde van de eerste helft op voorsprong gebracht, maar kort na de pauze bracht McCleary de stand opnieuw in evenwicht. Knap resultaat voor Reading, dat al een maand niet meer gewonnen had.

In blessuretijd moest de tweedeklasser zich uiteindelijk toch gewonnen geven. Opnieuw Alexis Sanchez zorgde op het einde van de eerste verlenging voor de beslissing. Daarbij mocht hij wel de blunderende doelman Federici danken. Arsenal blijft dus op koers om zichzelf op te volgen als winnaar van de FA Cup