Man Utd naar halve finale
Daniel Jamro

Manchester United ontving Arsenal voor de kwartfinales van de Carling Cup.
Maar liefst 67 103 toeschouwers zagen hoe Man Utd het veld betrad tegen een wel heel jonge ploeg van Arsenal. De gemiddelde leeftijd lag onder de 20.

In Manchesters zwakste opstelling zaten maar liefst 8 internationals, wat iets zegt over de ploeg natuurlijk maar ook over de bedoelingen bij deze wedstrijd.

Na een beetje dribbelen trapte Bellion richting doel.  Het had een opwarmersbal moeten worden voor doelman Manuel Almunia, maar hij liet de bal onbegrijpelijk voorbij zich glippen, in doel.
De thuisploeg na 19 seconden al op voorsprong, een droomstart.

De jongeren van Arsenal waren nog niet van de schok bekomen of het was al bijna 2-0.
Chris Eagles kon na een 1-2tje met Bellion wegspurten van zijn verdediger en op doel schieten.  Zijn schot ging echter voor langs.

De volgende kans was weer voor de thuisploeg.  Bij een corner probeerde John O'Shea de doelman te verschalken maar deze keer hield Almunia zijn netten proper.

Zo bleef de thuisploeg de gevaarlijkste, Arsenal kon maar 1 keer echt dreigen. In de 40ste minuut mocht Pennant een vrijschop nemen.  Howard zorgde er echter voor dat Man Utd met een voorsprong kon gaan rusten.

De 2de helft begon ‘spectaculair’ toen Richardson en Van Persie even vergaten dat ze voetballers zijn en dachten dat ze boksers waren.  Beiden hadden gemakkelijk een rode kaart mogen krijgen maar scheidsrechter Mark Halsey verkoos het gele kartonnetje.

Arsenal probeerde meer grip op de wedstrijd te krijgen maar kon niet voorbij de ervaring van Man Utd geraken.  Op het middenveld werd het duo Sebastian Larsson en Mathieu Flamini steeds weer overklast door het trio Eric-Djemba Djemba, Liam Miller en Kleberson waardoor Arsenal nooit echt aan aanvallen kon denken.

Na het vlammende begin van de 2de helft verwaterde de wedstrijd, de thuisploeg liet Arsenal een beetje begaan op eigen veld en speelde rustig de wedstrijd uit.
Het enige echte vermeldenswaardige was de vervanging van Kleberson.  Hij werd 11 minuten voor affluiten geblesseerd van het veld gehaald.

Opstellingen:
Man Utd: Howard, Phil Neville, Brown, O'Shea, Fortune, Eagles (79’ Rossi), Djemba-Djemba, Miller, Richardson, Kleberson (79’ Jones), Bellion.

Arsenal: Almunia, Hoyte, Senderos, Djourou, Clichy (81’ Karbassiyoon), Pennant, Flamini, Larsson (72’ Cregg), Owusu-Abeyie, Lupoli (68’ Smith), Van Persie.

Aantal toeschouwers: 67 103.
Scheidsrechter: M Halsey.