Speeldag: Kwart Finales
Stadion: Anfield Road
Doelpuntenfestival op Anfield Road
Dirk Pieters

Voor de tweede keer in één week tijd heeft Arsenal het gehaald van Liverpool. Dit keer kreeg Liverpool een serieuze pandoering op Anfield Road. The Gunners haalden het in de League Cup met 3-6. Held van de avond was Julio Baptista. De Braziliaan, die te weinig speeltijd krijgt volgens hem, scoorde vier doelpunten.

Ondanks de hoge score viel het eerste doelpunt pas na een half uur spelen. De Franse aanvaller Jeremy Aliardiere zorgde vanaf toen voor het spektakel. Amper vijf minuten later stond de gelijkmaker al op het bord. Robbie Fowler bracht Liverpool nog langszij, maar twee doelpunten van de onstopbare Baptista en één van en Alexandre Song gooiden het duel al voor de pauze in het slot: 1-4.

Ook na de rust ging Arsenal verder op zoek naar doelpunten en liep het zelfs 1-5 uit via diezelfde Baptista. Toch liet Liverpool zich niet doen en kwam het nog even opzetten. Via treffers van Steven Gerrard en Sami Hyypia kwamen The Reds nog terug tot 3-5. In de slotfase zorgde Baptista met zijn vierde treffer van de avond voor de 3-6 eindstand.

Op één week tijd krijgt Liverpool negen doelpunten te slikken van Arsenal. Een pijnlijke klap voor Gerrard en Co. Door de zege van dinsdagavond gaat Arsenal naar de halve finales van de League Cup. [TH]