newNewcastle United
cheChelsea
Datum: 20/12/2006 20:45
Competitie: League Cup
Speeldag: Kwart Finales
Stadion: St. James Park
Chelsea gaat winnen bij Newcastle
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties
Chelsea gaat winnen bij Newcastle
Foto: © SC

Newcastle United en Chelsea troffen elkaar in de kwartfinales van de League Cup. Newcastle was de laatste tijd goed bezig en had nog niet lang geleden maar nipt de duimen moeten leggen voor Chelsea op Stamford Bridge. Chelsea wilde opnieuw triomferen, maar liet wel enkele basisspelers op de bank starten. 

De landskampioen nam een goede start. Er was nog geen minuut gespeeld toen de bal via Essien bij Mikel kwam. Mikel haalde uit, maar zag zijn poging naast gaan. In de 19de minuut stond Essien zelf aan het kanon. Na voorbereidend werk van Kalou ging het schot van Essien over. Dan was Newcastle aan zet. Martins knalde van ver tegen de lat en de bal werd -al dan niet achter de lijn- weggewerkt. Vlak hierna was het Butt die Hilario aan het werk zette. De wedstrijd kabbelde verder. In blessuretijd kwam Shevchenko dicht bij het openingsdoelpunt. Zijn schot belandde tegen de paal. 0-0 was de stand aan de rust.

Onder impuls van de ingevallen Lampard kon Chelsea zijn niveau toch nog wat naar omhoog brengen. Op een hoekschop van Robben schoot Lampard naast. Vlak voor het uur kreeg Lampard de bal wel tussen de palen, maar Given was paraat. Newcastle had het niet makkelijk om de aanvallende acties aaneen te breiden. Hilario moest toch nog tussenkomen toen Dyer gevaarlijk werd. Een klein kwartier voor affluiten liep Newcastle op een tegentreffer. De pas ingevallen Drogba trapte een vrijschop binnen en bewees eens te meer zijn waarde voor Chelsea. Newcastle kon geen vuist meer maken en bijna werd het nog 0-2. Given trapte slecht uit. Lampard leek het foutje te gaan uitbuiten, maar zijn schot ging tegen de paal. 

Newcastle draaide een helft lang goed mee, maar kwam na de pauze toch net iets tekort om Chelsea in bedwang te houden. Het inbrengen van Drogba en Lampard bleek toch cruciaal te zijn. Newcastle kan zich weer gaan concentreren op de competitie, Chelsea zit in de halve finales van de League Cup.