munManchester United
arsArsenal
1-0
2-0
Datum: 24/10/2004 17:05
Competitie: Premier League
Speeldag: Speeldag 10
Stadion: Old Trafford
Arsenal verliest tegen Manchester United
Yves Dekoning
| 0 reacties
Arsenal verliest tegen Manchester United
Foto: © SC

Manchester United - Arsenal 2-0

Manchester United heeft op Old Trafford in het laatste kwartier afstand genomen van leider Arsenal. Na 49 competitiewedstrijden zonder nederlaag was het eindelijk zover voor de Gunners. Hierdoor krijgen een aantal ploegen, waaronder Man Utd terug hoop op de titel in de Premier League. 


Manchester United moest deze wedstrijd winnen of ze konden hun titelambities voor dit seizoen in de koelkast opbergen. De Mancunians misten Roy Keane. De aanvoerder had te kampen met griep. Bij de bezoekers uit Arsenal was kapitein Patrick Vieira wel tijdig hersteld van een blessure. Na een fout van de Fransman kreeg United enkele kansen om te scoren, maar wanhopige defensieve acties van enkele Gunners beletten de thuisploeg het scoren. In een gespannen wedstrijd werd er op het scherp van de snee gespeeld. Arsenal leek dreigend telkens ze balbezit hadden. Roy Carrol stond echter stevig op zijn benen. 


Ook United speelde goed mee, en kreeg enkele kansen, maar meestal waren de verdedigingen baas. Na 72 minuten kwam dan de doorbraak voor de thuisploeg. Wayne Rooney werd in het strafschopgebied foutief afgestopt door Sol Campbell. De strafschop van Ruud van Nistelrooy zette de Mancunians op weg naar de zege. Rooney vierde vlak voor affluiten zijn 19de verjaardag met een doelpunt. Op aangeven van Alan Smith scoorde hij de 2-0 voor Manchester United. De eerste nederlaag in 50 wedstrijden was een feit voor Arsenal. 


Ondanks de nederlaag blijft Arsenal leider in de Premier League. Chelsea volgt op twee punten, Everton telt drie punten achterstand. Manchester United rukt op naar de vijfde plaats. De Mancunians moeten nog acht punten goedmaken op leider Arsenal. Sir Alex Ferguson staat nog één punt achter Bolton. Concurrent Liverpool staat zesde, maar heeft nog een inhaalwedstrijd op het programma staan. 


Man Utd: Carroll, Gary Neville, Ferdinand, Silvestre, Heinze, Ronaldo (Smith 85), Phil Neville, Scholes, Giggs, Rooney, van Nistelrooy (Saha 90). 

Arsenal: Lehmann, Lauren, Campbell, Toure, Cole, Ljungberg, Vieira, Edu, Reyes (Pires 70), Bergkamp, Henry.