1-0
Alan Shearer (pen) 57'
2-0
2-2
67' Robbie Fowler (pen)

Newcastle - Manchester City 4-3

Aan de rust stond het nog 0-0 in de clash tussen Newcastle en Manchester City. Vlak na rust brak de hel los, en pas enkele minuten voor affluiten was de winnaar bekend in een bloedstollende wedstrijd.

Twee wedstrijden op rij had Manchester City geen doelpunt tegen gekregen. Vandaag lukte dat nog één helft. In een saaie eerste helft was er weinig doelgevaar. 0-0 was dan ook een logische ruststand.

De tweede helft was van een ander kaliber. Bij City kwam Robbie Fowler in de ploeg. Hij verving de geblesseerde Nicolas Anelka. Maar aan de overkant viel het eerste doelpunt. Laurent Robert trapte in de 49ste minuut een vrije trap tegen de netten. Negen minuten later stond het al 2-0. Vanop de stip mocht Alan Shearer David James verslaan. City vocht terug en kwam terug in de 64ste minuut in de wedstrijd via Shaun Whright-Phillips. Drie minuten later kregen ook de bezoekers een strafschop nadat Nicky Butt Fowler had neergehaald. De wederoptredende Fowler nam de penalty  zelf en stuurde koel Shay Given naar de verkeerde hoek. City had hard gevochten om terug op gelijke hoogte te komen, maar twee minuten later moesten ze weer achtervolgen. Robbie Elliot verschalkte James met een kopbal. Na 77 minuten spelen scoorde Wright-Phillips zijn tweede van de avond. De mannen van Kevin Keegan leken een punt uit de brand te slepen, maar één minuut voor tijd ontbond Craig Bellamy zijn duivels. Met een prachtige volley besliste hij de wedstrijd. 4-3 voor Newcastle.

Newcastle: Given, Carr (Hughes 59), Elliott, O'Brien, Bernard, Jenas, Butt, Bowyer, Robert (Milner 71), Shearer, Bellamy (Ameobi 90).

Man City: James, Mills, Distin, Dunne, Thatcher, Shaun Wright-Phillips, Bosvelt, McManaman, Sibierski, Macken (Flood 58), Anelka (Fowler 45).