Stadion: Old Trafford
De oudjes doen het voor Man Utd
Yves Dekoning

Manchester United - Charlton 2-0

Manchester United heeft op Old Trafford vlot gewonnen van een mak Charlton. Ryan Giggs en Paul Scholes scoorden voor de thuisploeg.

Charlton kwam naar Old Trafford met een solide defensieve organisatie. Het eerste half uur geraakten de Mancunians niet door die muur. Naarmate de minuten vorderden nam de druk van de thuisploeg toe. Uiteindelijk kon Ryan Giggs United vlak voor rust verdiend op voorsprong brengen. Het schot van de winger week af op Luke Young en zette zo doelman Dean Kiely op het verkeerde been.

De tweede helft was vijf minuten ver toen Paul Scholes de voorsprong van United verdubbelde. Het was van april geleden dat de middenvelder nog scoorde, maar hij werkte de voorzet van Darren Fletcher perfect af met een schitterende volley. Wayne Rooney kreeg nog twee uitstekende mogelijkheden om de nederlaag voor Charlton groter te maken, maar het bleef 2-0. Een verdiende thuiszege voor de mannen van Sir Alex Ferguson.

Man Utd: Carroll, Brown, Ferdinand, Silvestre, Fortune, Fletcher, Keane, Scholes, Giggs, Rooney, van Nistelrooy.

Charlton: Kiely, Young, Perry, El Karkouri, Hreidarsson, Kishishev, Holland, Murphy, Thomas, Bartlett, Johansson.