Speeldag: Speeldag 14
Stadion: Riverside Stadium
A-ploeg Liverpool zwakker dan B-ploeg tegen Boro
Yves Dekoning

Middlesbrough heeft verdiend met 2-0 gewonnen tegen Liverpool. Hierdoor blijft Boro vierde in de Premier League. Liverpool zakt naar de achtste stek en kan alle titelambities nu wel helemaal opbergen.

Het duurde 17 minuten voor de eerste kans te noteren viel. Het schot van Steve Finnan werd gepareerd door doelman Mark Schwarzer. Middlesbrough begon steeds meer zijn stempel te drukken op de wedstrijd en aan de overkant moest Chris Kirkland enkele keren ingrijpen. Na 36 minuten kwam Boro dan toch verdiend op voorsprong. Chris Riggot kopte een voorzet van Steward Downing binnen. Liverpool reageerde meteen. Harry Kewell wrong twee goede kansen de nek om.

Na rust mocht Steven Gerrard zijn wederoptreden vieren. Hij stuurde meteen Louis Garcia op weg naar een doelpunt, maar de Spanjaard knalde net naast. Een Nederlandse combinatie zorgde in de 61ste minuut voor wat ademruimte voor Boro. Boudewijn Zenden scoorde op aangeven van Jimmy Floyd Hasselbaink de 2-0. Liverpool gaf de hoop niet op en voetbalde nog enkele kansen bij elkaar, maar de thuisploeg hield vlot stand.

Eerder deze maand werd Middlesbrough door Liverpool uit de Carling Cup gegooid. Liverpool won toen, vooral met jongeren aangevuld met enkele spelers die nauwelijks tot spelen toekomen, met 2-0. Neil Mellor scoorde toen de twee doelpunten. De goalgetter was vandaag ook aangekondigd, maar kreeg geen speelkans van Rafael Benitez.

Middlesbrough: Schwarzer, McMahon, Riggott, Southgate, Queudrue, Parlour, Boateng, Zenden (Nemeth 89), Downing, Viduka, Hasselbaink (Job 86).

Liverpool: Kirkland, Josemi (Sinama Pongolle 70), Carragher, Hyypia, Traore, Finnan, Hamann (Gerrard 56), Alonso (Biscan 83), Riise, Luis Garcia, Kewell.