Speeldag: Speeldag 17
Stadion: Highbury
Londense topper eindigt onbeslist
Tonnelier Caroline

De topper tussen Arsenal en Chelsea heeft geen winnaar opgeleverd.  De thuisploeg kende nochtans een droomstart.  Al na twee minuten liet Henry Highbury ontploffen met een schitterende doelpunt op aangeven van Reyes.  Een kwartier later hingen de bordjes echter alweer gelijk.  Terry kopte op corner de gelijkmaker voorbij Almunia.

De reactie van Arsenal volgde snel.  Met een controversieel doelpunt zette Henry de Gunners opnieuw op voorsprong.  De Fransman wachtte niet op het fluitsignaal om een vrije trap binnen te knallen.  Doelman Cech was op dat moment zijn muur nog aan het opstellen.  Het protest van Chelsea leverde niets op: scheidsrechter Poll keurde het doelpunt gewoon goed.  Achteraf zei de scheidsrechter dat hij Henry wél al de toestemming had gegeven om de vrije trap te nemen.

In de tweede helft kwamen de bezoekers het best uit de startblokken.  Binnen de minuut kopte Gudjohnsen, met wat geluk, de gelijkmaker binnen.  Beide ploegen kregen nog kansen op het winnende doelpunt, maar Robben, Henry en Van Persie misten de beste kansen.  Door dit gelijkspel moet Arsenal de tweede plaats laten aan Everton, dat gisteren Liverpool versloeg.  Chelsea blijft leider.

In de tweede wedstrijd van vandaag haalde Birmingham het met 1-2 op het veld van Aston Villa.  De bezoekers stonden na twintig minuten al op een veilige 0-2 voorsprong.  Aston Villa kon pas in blessuretijd milderen tot 1-2.