eveEverton
livLiverpool FC
1-0
Datum: 11/12/2004 13:45
Competitie: Premier League
Speeldag: Speeldag 17
Stadion: Goodison Park
Everton is dé ploeg van Liverpool
Yves Dekoning
| 0 reacties
Everton is dé ploeg van Liverpool
Foto: © SC

Everton trok in de Liverpoolse wedstrijd van het jaar aan het langste eind. De Toffees zegevierden in de derby tegen de Reds met 1-0. Het was vijf jaar geleden dat Everton kon winnen van "grote broer" Liverpool. 

Liverpool FC is enkele jaren later geboren dan Everton. Toch is de erelijst van het jongere broertje is veel indrukwekkender. Dit seizoen neemt Everton het commando aan de Mersey weer over. Ondanks de verkoop van Wayne Rooney prijkt de club op een mooie derde stek in de Premier League. De 200ste derby tegen Liverpool werd op leven en dood gestreden. Beide teams vochten op het scherp van de snee en kregen kansen om te winnen. Uiteindelijk bezorgde Lee Carsley Everton in de 68ste minuut de drie punten. Op aangeven van een indrukwekkende Leon Osman trapte hij van ver binnen. De beste doelpogingen van de bezoekers kwamen van Steven Gerrard en Neil Mellor, maar doelman Nigel Martyn stond paraat. Everton telt nu twaalf punten meer dan rivaal Liverpool. Een schitterende periode om fan van Everton te zijn.  

Everton: Martyn, Hibbert, Stubbs, Weir, Pistone, Carsley, Osman, Gravesen, Cahill, Kilbane, Bent. Subs: Wright, Watson, Ferguson, McFadden, Yobo.

Liverpool: Kirkland, Josemi, Carragher, Hyypia, Riise, Diao, Hamann, Gerrard, Kewell, Sinama Pongolle, Mellor. Subs: Finnan, Alonso, Traore, Nunez, Dudek.