Speeldag: Speeldag 24
Stadion: Stamford Bridge
De Chelsea trein raast door
Maarten Coenen

Wie houdt dit Chelsea nog van de titel in de Premier League? Tegen Portsmouth maakte de Londense club al in de eerste helft brandhout van zijn tegenstander. 'The Blues'  incaseerden wederom geen tegengoal.

Chelsea begon goed aan de wedstrijd, na 15 minuten kon Didier Drogba een voorzet van Robben van dichtbij voorbij de bezoekende keeper knallen. Die zelfde Robben kon 6 minuten later een voorzet van Lampard verzilveren en er 2-0 van maken.

Portsmouth kon dan eindelijk iets terug doen, Aiyegbeni Yakubu kreeg een uitstekende mogelijkheid, maar slaagde er niet in om de bezoekers de aansluitingstreffer te bezorgen. Het zou hem zuur opbreken, want in de 39ste minuut was de match helemaal gespeeld. Wederom Didier Drogba kon met een prachtige vrije trap de 3-0 op het bord zetten.

De 2de helft was een maat voor niks. Voor Chelsea moest het niet meer en Portsmouth kon simpelweg niet beter. Ceh, keeper van 'The blues', moest zich nog één keer strekken op een schot van O'Neil. Het was echter de thuisploeg die nog enkele uitstekende mogelijkheden kreeg op 4-0 maar Cole, Lampard en Kezman konden niet afwerken.

Zo bleef het 3-0 en staat Chelsea weer een stap dichter  bij de titel.