Speeldag: Speeldag 24
Stadion: Friends Provident St Mary's Stadium
Southampton klopt ontgoochelend Liverpool
Nils Vanbellingen

Op de 24e speeldag van de Premier League won Southampton thuis verdiend van Liverpool met 2-0, dankzij doelpunten van Prutton en Crouch. Beide goals vielen in de eerste helft. Het is al de derde opeenvolgende nederlaag op rij voor de Reds, na de thuisnederlaag tegen Manchester City en de bekeruitschakeling tegen Burnley.

Southampton begon uitstekend: Crouch speelde in de vierde minuut Prutton aan, en die schoot voorbij doelman Dudek. Ook na het doelpunt bleef Southampton voor de aanval kiezen, en na 20 minuten stond het al 2-0: na een mooie combinatie van de thuisploeg benutte Prutton de vrije ruimte op rechts, en zijn voorzet werd door Crouch simpel binnengekopt. Een kwartiertje later stond het bijna 3-0 toen Delap na mistasten van Hyypiä alleen op Dudek af mocht, maar in de handen van de keeper besloot.

Een zwak Liverpool kon na de rust meer druk ontwikkelen, maar tot echte gevaarlijke kansen kwam het amper. Gerrard was er kort voor het uur dichtbij, maar hij knalde een vrije trap op de lat. Ook Baros probeerde wel, maar was ongelukkig in de afwerking. Nieuwkomer Morientes speelde opnieuw een eerder ontgoochelende wedstrijd en moet zich duidelijk nog inspelen bij de Reds.

Een verdiende overwinning dus voor Southampton, dat de drie punten goed kan gebruiken om uit de degradatiezone te klimmen. Voor Liverpool de passende afsluiter van een ontgoochelende week.