eveEverton
norNorwich City
1-0
Datum: 02/02/2005 21:00
Competitie: Premier League
Speeldag: Speeldag 25
Stadion: Goodison Park
Everton blijft sober winnen
Yves Dekoning
| 0 reacties
Everton blijft sober winnen
Foto: © SC

Everton - Norwich 1-0

Everton houdt zijn financieel erg belangrijke vierde stek goed vast. Na een nipte overwinning tegen het bescheiden Norwich tellen de Toffees nog steeds zeven punten meer dan eerste achtervolger Liverpool. De Canaries delen de rode lantaarn met West Bromwich.

De eerste helft was een afschuwelijk schouwspel. Norwich probeerde wel om kansen te creĆ«ren, maar de afwerking van Darren Huckerby was zo slecht dat doelman Nigel Martyn nauwelijks werk had op te knappen. Thuisploeg Everton speelde zo mogelijk nog zwakker. Het was dan ook niet meer dan logisch dat er tijdens de rust nog steeds twee dikke nullen op het scorebord stonden.

Na de koffie kwam er toch enig tempo in de wedstrijd. Everton zocht nu naar een doelpunt, en dat zorgde ook voor meer ruimte voor de bezoekers. Weer was Huckerby de gevaarlijkste man, maar weer miste de aanvaller grandioos. Ook Dean Ashton miste zijn deel van de counterkansen. Ondertussen verhoogde de thuisploeg de druk op de Canaries en een doelpunt hing in de lucht. Twaalf minuten voor tijd was het Gary Doherty die de bal in zijn eigen goal werkte. De kopbal van Darren Bent werd schitterend gepareerd door doelman Robert Green, maar onder druk van Duncan Ferguson ging Doherty in de fout. Een owngoal was nodig om een zwakke wedstrijd te beslissen. Belangrijkste was dat Everton de drie punten thuis hield en dat Norwich met lege handen naar huis moest.


Everton: Martyn, Hibbert, Stubbs, Weir (Ferguson 64), Pistone, Yobo, McFadden (Naysmith 87), Carsley, Cahill, Kilbane, Beattie (Bent 76). 

Norwich: Green, Edworthy, Doherty, Fleming, Drury (Stuart 45), Jonson (McKenzie 81), Holt, Francis, Brennan, Huckerby, Ashton.