Stadion: City of Manchester Stadium
Oud-internationals scoren (Man City - Newc)
Yves Dekoning

Manchester City - Newcastle 1-1

Robbie Fowler en Alan Shearer waren de doelpuntenmakers in het duel tussen twee ploegen die barsten van ambitie, maar in de middenmoot vertoeven. Met de puntendeling is geen van beiden gediend.

Na negen minuten was er de eerste kans in de wedstrijd, en het was meteen raak voor Newcastle. Titus Bramble stuurde Alan Sheaer diep en de aanvoerder knalde de bal voorbij David James. Voor de 34-jarige aanvaller was het zijn 250ste goal in de Premier League. Even later kon Shola Ameobi er bijna 0-2 van maken, maar zijn draaiende bal zoefde net over. De Magpies hadden de wedstrijd onder controle, de thuisploeg slaagde er niet in om Shay Given te bedreigen.

De tweede helft begon rampzalig voor de bezoekers. Vier minuten na de pauze mocht Robbie Fowler een strafschop omzetten nadat Shaun Wright-Phillips was neergehaald in de zone. Hierdoor kreeg City vertrouwen en nam het commando over. Dit keer was het Newcastle dat moest vechten om in de match te blijven. Op het einde werd er een ware veldslag geleverd in de gutsende regen, maar het bleef bij een gelijkspel.

Man City: James, Mills, Dunne, Distin, Thatcher, Shaun Wright-Phillips, Barton, Bosvelt, Musampa, Fowler, Macken (Bradley Wright-Phillips 84).

Newcastle: Given, Carr, Andrew O'Brien, Bramble, Babayaro, Bowyer, Dyer (Butt 63), Jenas, Faye, Shearer, Ameobi (Kluivert 65).