Speeldag: Speeldag 26
Stadion: Friends Provident St Mary's Stadium
Everton haalt op de valreep punt bij Southampton
Tonnelier Caroline

Everton heeft slechts op het nippertje een gelijkspel uit de brand gesleept op het veld van Southampton.  Marcus Bent scoorde in blessuretijd de gelijkmaker voor Everton, dat rivaal Liverpool dichterbij ziet komen.  Southampton zag door deze late treffer een verdiende en broodnodige zege wegglippen.
De bezoekers kwamen al vroeg op voorsprong.  Het was James Beattie, die in de winterstop van Southampton naar Everton verhuisde, die in de vierde minuut de score opende.  Na dit openingsdoelpunt nam de thuisploeg het heft in handen en kreeg een aantal kansen op de gelijkmaker.  Toch moest doelman Smith nog een aantal keer tussenkomen op pogingen van Beattie.  In de 36e minuut kreeg Southampton wat het verdiende dankzij het vijfde doelpunt in zes wedstrijden van Crouch.  Na de gelijkmaker bleef de ploeg van Van Damme (niet in de kern) de betere.  Nog voor de rust kreeg Crouch de kans op de 3-1, maar Stubbs redde op de lijn.  Op de counter die volgde kopte Cahill nipt over.

In het begin van de tweede helft veranderde er weinig aan het spelbeeld.  Scheidsrechter D’Urso reageerde niet toen Southampton een penalty claimde na een handsbal van Weir, maar even later was het toch raak.  In de 55e minuut bracht Camara na een mooie actie de thuisploeg verdiend op voorsprong.  Everton-coach Moyes reageerde onmiddellijk door Ferguson en Arteta in te brengen.  Toch was het Southampton dat nog de beste kansen kreeg op de 3-1.  In blessuretijd bezorgde Bent Everton dan toch nog een onverdiend punt.  Door de overwinning van Norwich City zakt Southampton weg naar de voorlaatste plaats.