Speeldag: Speeldag 28
Stadion: Villa Park
Everton indrukwekkend
Jan Martynowski

Everton blijft op Champions League-koers dankzij een mooie 1-3 op het veld van Aston Villa. Leon Osman was met twee goals goed bij schot, maar dé uitblinker was Tim Cahill.

Bij de ploeg uit Birmingham kwam Vassell terug uit blessure, de international begon op de bank. Everton kon Cahill recuperen uit schorsing.

Na 16 minuten scoorde Osman zijn eerste van de middag na een voorzet van Tim Cahill. Hij kopte aan de tweede paal eenvoudig binnen. Vlak daarop liet Bent na de voorsprong te verdubbelen. Deze eerste helft toonde vooral dat Everton een ernstige kandidaat is om vierde te blijven: het voetbalde indrukwekkend.

Vlak na de rust kon Villa toch terugslagen dankzij een goal van Solano. Moyes was woedend op zijn ploeg, die dit doelpunt veel te makkelijk toeliet. Maar geen erg voor de toffees, de ploeg toonde haar waarde en kwam meteen  weer op voorsprong: dit maal kopte Cahill zelf binnen, en kwam de voorzet van Bent. Everton was heel de wedstrijd de betere ploeg, en op het doelpunt na was de thuisploeg enkel gevaarlijk toen Solano de lat trof. Osman bekroonde het overwicht met zijn tweede. Ook ditmaal kwam de pas van Cahill, die dus in alledrie de goals betrokken was. De Liverpudlians kregen in deze tweede helft ook nog kansen via Bent, Kilbane en Osman.

Everton blijft door deze overtuigende zege acht punten voor Liverpool, dat wel nog een wedstrijd te goed heeft. De achterstand op Arsenal blijft ook groot, zeven punten. Villa blijft hangen in de middenmoot, en beleeft een beetje een grijs seizoen.