Chelsea wint overtuigend
Yves Dekoning

Chelsea - Crystal Palace 4-1

Chelsea is alweer een stapje dichter bij de titel in de Premier League. Op Stamford Bridge werd vlot de maat genomen van Crystal Palace. Belangrijk was dat Arjen Robben voor het eerst sinds maanden weer aan spelen toekwam.

Een afstandsschot van Frank Lampard bracht de Blues in de 29ste minuut 1-0 voor. Vlak voor rust ging de middenvelder echter in de fout. Hij werkte een hoekschop van Wayne Routledge slecht weg en Aki Riihilahti mocht de bezoekers op gelijke hoogte brengen. De gelijkmaker was zeker niet onverdiend.

Na de koffie kregen beide ploegen kansen, maar Joe Cole was de eerste die de bal tegen de netten kreeg. Hij versloeg doelman Gabor Kiraly met een knappe trap. Palace raakte vermoeid en werd nu helemaal ingemaakt door Chelsea. In de slotfase kon Mateja Kezman nog twee keer scoren. De eerste goal was op aangeven van invaller Arjen Robben, de tweede assist kwam van Lampard.

Chelsea: Cech, Paulo Ferreira, Terry, Ricardo Carvalho, Johnson, Makelele, Cole, Lampard, Duff (Robben 74), Drogba (Tiago 63), Gudjohnsen (Kezman 77).

Crystal Palace: Kiraly, Granville, Sorondo (Freedman 74), Hall, Boyce, Routledge (Torghelle 73), Riihilahti (Watson 88), Hughes, Soares, Leigertwood, Johnson.

Toeschouwers: 41,667