munManchester United
fulFulham
Datum: 19/03/2005 16:00
Competitie: Premier League
Speeldag: Speeldag 30
Stadion: Old Trafford
Man Utd verslaat zwak Fulham
Yves Dekoning
| 0 reacties
Man Utd verslaat zwak Fulham
Foto: © SC

Manchester United - Fulham 1-0

Een doelpunt van Cristiano Ronaldo volstond voor Manchester United om de drie punten thuis te houden tegen Fulham.

Fulham kam uiterst verdedigend voor de dag op Old Trafford, maar Mancherster United beukte voortdurend op de muur. Reeds vroeg begon de thuisploeg te drukken en dat resulteerde in de treffer van Cristiano Ronaldo. De jonge Portugees sneed naar binnen en versloeg Edwin van der Sar met een knap schot. United bleef superieur zonder echt veel kansen af te dwingen. 

Ook in de tweede helft bleven de Mancunians controlerend druk zetten. Fulham speelde nauwelijks mee. Van der Sar moest meermaals ingrijpen, vooral bij doelpogingen van de immer dreigende Wayne Rooney en ook Cristiano Ronaldo bleef voor gevaar zorgen. Negen minuten voor tijd kwam Fulham dan eindelijk een eerste keer Tim Howard bedreigen, maar het bleek te weinig en te laat. Uiteindelijk won Manchester United nog relatief moeizaam een match waarin ze vlot een forfaitscore op het bord hadden kunnen zetten.  


Man Utd: Howard, Brown, Ferdinand, Silvestre, Heinze, Ronaldo, Scholes (Phil Neville 90), Keane, Fortune, van Nistelrooy (Smith 77), Rooney (O'Shea 83).

Fulham: Van der Sar, Rosenior, Knight, Goma, Bocanegra, Jensen (Radzinski 89), Malbranque, Clark, Diop (Legwinski 64), Boa Morte, Cole.

Supporters: 67,959