cryCrystal Palace
mciManchester City
0-1
0-2
64' Nicolas Anelka (pen)

Crystal Palace - Manchester City 1-2

Nicolas Anelka bezorgde Kevin Keegan met twee doelpunten even wat ademruimte. City haalde zo zijn eerste uitzege dit seizoen. Voor de wedstrijd stonden alle kranten vol van suggesties dat Keegan zou ontslagen worden als zijn team tegen Crystal Palace zou verliezen. Maar zijn spelers toonden vandaag dat ze er alles aan willen doen om hun baas te steunen.

Manchester City zat meteen goed in de wedstrijd, maar toch was het Crystal Palace dat de eerste doelkans creĆ«erde. Sandor Torghelle miste onbegrijpelijk van dichtbij. De bezoekers konden een constante druk zetten op de verdediging van Palace en hadden bij de rust al voor moeten staan. Er waren goede scoringsmogelijkheden voor Antoine Sibierski en een heel actieve Jonathan Macken, maar het liep telkens mis. Hierna moest Claudio Reyna scoren maar hij trapte de bal over doel. De gretige Macken zag ook een tweede goede kans de mist in gaan en drie keer werd een kopbal van Sibierski gered.

Tien minuten na rust kwamen de bezoekers dan toch verdiend op voorsprong. Een tot dan bijna onzichtbare Anelka maakte er met een laag schot 0-1 van. Even later had het 0-2 moeten zijn, maar Macken verkoos zelf te schieten vanuit een schuine hoek in plaats van te passen naar de vrijstaande Anelka. Nadat Shaun Wright-Phillips was neergehaald in het strafschopgebied mocht Anelka vanop de stip zijn tweede van de avond tegen de netten trappen. Doelman Julian Speroni had de juiste hoek gekozen, maar kon niet bij de bal. Uiteindelijk begon ook de thuisploeg kansen te creĆ«ren. Nicola Ventola verknoeide een goede mogelijkheid. Toen de Italiaan even later werd neergehaald door twee spelers van City, kreeg ook Palace een strafschop. David James kon de knal van Andy Johnson raken, maar niet genoeg om hem uit het doel te houden. De thuisploeg ging dan nog uitdrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker, maar het bleef steken op 1-2.

Crystal Palace: Speroni, Boyce, Hudson, Hall, Granville, Routledge, Riihilahti (Watson 70), Hughes, Derry (Ventola 60), Torghelle (Kolkka 60), Johnson.

Man City: James, Mills, Distin, Dunne, Thatcher, Wright-Phillips, Sibierski, Reyna, Barton, Anelka, Macken (Jihai 88).

Toeschouwers: 25,052.

Scheidsrechter: M Atkinson (W Yorkshire).