Charlton Athletic
blrBlackburn
Datum: 27/09/2004 21:00
Competitie: Premier League
Speeldag: Speeldag 7
Stadion: The Valley
Addicks houden punten thuis
Luc Goderis
| 0 reacties
Addicks houden punten thuis
Foto: © SC

Talal El Karkouri's eerste doelpunt voor Charlton was genoeg om de drie punten thuis te houden.  De Marrokaan kopte een hoekschop van Danny Murphy, net na de herneming, binnen.  Blackburn had wel de betere kansen.  Al vroeg in de wedstrijd creëerde het Australische duo Lucas Neill & Brett Emerton kans na kans op de linkerflank.  Matt Jansen deed hetzelfde op de andere wing.  Gary Flitcroft had in de eerste helft al een bal op de paal geschoten en wat later was een half mirakel van Dean Kiely nodig om diezelfde Flitcroft van een doelpunt te houden. 

 Toen het via de flanken niet lukte probeerden de Rovers het centraal.  Paul Dickov testte op zijn beurt de Addicks-doelman.  Alleen Kevin Lisbie acteerde voor Charlton op hoog niveau en zag een kans gestopt door Dominic Matteo.

Vier minuten na de herneming kopte El Karkouri de hoekschop van Murphy binnen.  Het was zijn eerste doelpunt voor de Addicks sinds hij van PSG overgekomen is.  Blackburn stormde voorwaarts op zoek naar de gelijkmaker.  Flitcroft had nog enkele goede kansen maar een bij momenten zwak keepende Kiely werd vakkundig bijgestaan door zijn verdediging.  Herman Hreidarsson sloeg nog een voorzet van Brett Emerton met de hand weg.  Scheidsrechter Dunn, die er nochtans met zijn neus bovenop zat, vond waarschijnlijk dat dit kon... geen penalty.  Het is trouwens al 52 wedstrijden geleden dat de Rovers het nog eens vanop elf meter mochten proberen. Bijna de volle negentig minuten lang domineerden de Rovers de wedstrijd, maar de afwerking liet het afweten.  

Charlton :
Kiely, Young, Perry, Fortune, Hreidarsson, Stuart, Murphy, El Karkouri, Hughes (76' Euell), Lisbie, Jeffers (12' Johansson), Johansson (76' Kishishev)
Blackburn :
Friedel, Neill, Amoruso, Matteo, Gray, Emerton, Ferguson, Flitcroft (70' Tugay), Jansen, Dickov, Stead (70' Bothroyd) 

Goal : 49' El Karkouri
Att : 26,193.
Ref : S Dunn (Gloucestershire).