Stadion: Anfield Road
Liverpool wint vlot zonder Gerrard
Yves Dekoning

Liverpool - Norwich 3-0

Liverpool begon een lange periode zonder aanvoerder Steven Gerrard meteen met een vlotte zege tegen het zwakke Norwich. De thuisploeg begon heel aanvallend aan het duel. De uiterst actieve Louis Garcia knalde de eerste kans tegen de paal. Even later was Djibrill Cissé dicht bij de openingstreffer, maar in de 23ste minuut kreeg uiteindelijk Milan Baros de eer om de score te openen. Hij schakelde zijn tegenstander uit en trapte van ver binnen. Diego Alonso en Dietmar Hamann heersten centraal in het middenveld waardoor Liverpool een enorme druk kon blijven uitoefenen op de tegenstander. Na een combinatie tussen Alonso en Cissé kon Garcia de bal voorbij Robert Green in doel werken. Zowel Baros als Garcia kregen nog uitstekende kansen om een tweede keer te scoren voor rust. Norwich kon niets terugdoen. De enige keer dat ze voor enig animo zorgden was toen Hamann geen rood kreeg voor een zware tackle op Damien Francis.

De tweede helft had ongeveer hetzelfde beeld. Het zag er nooit naar uit dat Norwich terug in de match zou komen. Liverpool ging op zoek naar een derde treffer. Na enkele gemiste kansen was het Cissé die de 3-0 op de bordjes zette met een afstandsschot. Kort na de 3-0 gunde Rafael Benitez Alonso en Cissé wat rust in het vooruitzicht van enkele drukke maanden. Ook Stephen Warnock mocht vroeger gaan rusten na een degelijke partij. Norwich was totaal overklast door Liverpool.

Liverpool: Dudek, Finnan, Hyypia, Carragher, Riise, Alonso (Diao 65), Hamann, Warnock (Biscan 77), Luis Garcia, Baros, Cisse (Traore 71).
Subs Not Used: Josemi, Kirkland.

Doelpunten: Baros 23, Luis Garcia 26, Cisse 64.

Norwich: Green, Drury, Fleming, Charlton, Edworthy, McVeigh (Jonson 75), Safri (Bentley 45), Francis, Holt, Huckerby, Doherty (McKenzie 45).
Subs Not Used: Ward, Helveg.

Toeschouwers: 43,152.

Scheidsrechter: A Wiley (Staffordshire).