arsArsenal
Charlton Athletic
Datum: 02/10/2004 16:00
Competitie: Premier League
Speeldag: Speeldag 8
Stadion: Highbury
Arsenal haalt uit tegen Charlton
Yves Dekoning
| 0 reacties
Arsenal haalt uit tegen Charlton
Foto: © SC

Arsenal - Charlton 4-0

Arsenal behaalde zijn 48ste zege op rij in de Premier League. Het werd een vlotte overwinning tegen het ambitieuze Charlton. De eerste kans van de wedstrijd was nog voor de bezoekers. Danny Murphy schoot net naast het doel van Jens Lehmann. Daarna nam Arsenal het heft in handen. Dennis Bergkamp schoot tegen de buitenkant van de paal. Gael Clichy trapte net over, en een tweede poging van Bergkamp werd door Dean Kiely gestopt. Charlton bleef zijn best doen om het de thuisploeg moeilijk te maken, maar de Gunners kwamen na een half uur spelen toch op voorsprong via Freddie Ljungberg. De assist kwam van de actieve Bergkamp. 

De tweede helft was drie minuten bezig toen Thierry Henry er 2-0 van maakte. Nabij de cornervlag, met zijn rug naar doel, wist hij Kiely met een ongelooflijk hakje te verslaan. Charlton was zwaar aangeslagen en de Gunners gingen op zoek naar een derde goal. Juan Antonio Reyes zag zijn schot afgeblokt worden. Een nieuwe poging van Henry ging nipt over. Even later kon Reyes Henry toch op weg zetten naar de 3-0. De Fransman knalde de bal keihard binnen via de vingertoppen van Kiely en de deklat. Even later waren de rollen omgekeerd. Ook Reyes mocht zijn goaltje meepikken. De jonge Spanjaard kreeg zelfs nog een grote kans om er 5-0 van te maken, maar hij raakte de bal slecht. In de slotminuten mocht Kiely nog eens uitpakken met een miraculeuze safe om Patrick Vieira het scoren te beletten. Het verdict was 4-0, maar de afstraffing had nog groter kunnen zijn.


Arsenal: Lehmann, Lauren, Campbell, Toure, Clichy, Ljungberg (Pennant 49), Vieira, Fabregas (Flamini 82), Reyes, Bergkamp, Henry (Van Persie 82).

Charlton: Kiely, Young, Perry, Fortune, Hreidarsson, Murphy, El Karkouri, Kishishev (Rommedahl 66), Stuart (Holland 74), Euell (Johansson 66), Lisbie.

Toeschouwers: 38,103.

Scheidsrechter: M Dean (Wirral).