Speeldag: Speeldag 8
Stadion: Ewood Park
Rovers en Villa delen de punten
Luc Goderis

Juan Pablo Angel had de bezoekers na 25 minuten op voorsprong gebracht maar de Rovers sloegen terug via Barry Ferguson en Brett Emerton.  Olof Mellberg bezorgde Villa alsnog een punt 10 minuten voor affluiten.  Voor Villa is dit het vierde gelijkspel op rij in de Premiership.

Blackburn manager Mark Hughes bracht zijn nieuwste aanwinst, Youri Djorkaeff, al meteen aan de aftrap.  Een goede keuze zou achteraf blijken.  De 36-jarige was in nagenoeg elke actie van de eerse helft betrokken.  De Rovers kwamen aanvallend goed voor de dag in die eerste helft, maar hun overmoed werd cash betaald toen Juan Pablo Angel, tegen de gang van het spel in, de bezoekers op voorsprong bracht.  Villa kon slechts vijf minuten genieten van de voorsprong.  Paul Dickov bereikte de doellijn en zijn cross werd door Barry Ferguson in doel getikt.
Tien minuten na de break was Lee Hendrie dicht bij de 1-2.  Zijn schot belandde op de doelpaal.  Wat later werd een doelpunt van Juan Pablo Angel werd afgevlagd voor buitenspel.  Villa's miserie werd helemaal compleet toen een sterk debuterende Youri Djorkaeff, Brett Emerton op weg zette naar de 2-1.  De bezoekers lieten het hoofd niet hangen en gingen nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker.  Juan Pablo Angel paste eerst nog de doelpaal en er was een alerte Brad Friedel nodig om Carlton Cole's schot te stoppen.  De gelijkmaker kwam er 10 minuten voor affluiten.  Op hoekschop tikte Olof Mellberg de 2-2 binnen.

Blackburn : Friedel, Neill, Amoruso, Matteo, Gray, Emerton, Ferguson, Tugay, Jansen (58' Flitcroft), Djorkaeff (71' Stead), Dickov

Aston Villa : Sorensen, De la Cruz, Mellberg, Delaney, Samuel, Solano (76' Vassell), McCann, Hendrie, Barry (76' Hitzlsperger), Angel, Cole