Datum: 16/10/2004 16:00
Competitie: Premier League
Speeldag: Speeldag 9
Stadion: Ewood Park
Boro haalt zwaar uit tegen 10 Rovers
Luc Goderis
| 0 reacties
Boro haalt zwaar uit tegen 10 Rovers
Foto: © SC

Na de uitsluiting van Tugay en met een hattrick van Jimmy Floyd Hasselbaink ging Middlesboro vlot winnen in Ewood Park.
De wedstrijd startte erg pover en er viel helemaal niets te beleven.  Op het halfuur kreeg Tugay zijn tweede gele kaart van de middag, voor een overtreding op Mendieta, en mocht vervroegd gaan douchen.  Blackburn kon na de uitsluiting Middlesboro geen enkele keer bedreigen.
Tot aan de pauze hielden de Rovers stand, maar Boro buitte zijn numerieke meerderheid optimaal uit na de break.  Slechts 56 seconden na de herneming opende Hasselbaink de score.  Boateng, die al sedert september 2001 niet meer had gescoord, kreeg van Mendieta de 2-0 voorgeschoteld. Rovers zagen een zeldzame tegenaanval bijna afgerond door Youri Djorkaeff, maar dankzij een supersave van Mark Schwarzer bleef het 2-0.  Boro bleef de wedstrijd domineren en in de 57ste minuut zorgde Hasselbaink met zijn tweede treffer van de middag voor 3-0. 

Boateng, Nemeth en Downing hadden de score nog verder kunnen opdrijven en voor de Rovers waren er halve kansen voor Emerton en Stead.  Een kwartier voor tijd werd een tegendoelpunt van Djorkaeff afgekeurd voor buitenspel.  Hasselbaink maakte er tot slot, op aangeven van Nemeth, nog 4-0 van.  


Blackburn : Friedel, Neill, Amoruso (63' Short), Matteo, Gray, Emerton, Ferguson, Tugay, Reid, Djorkaeff (78' Jansen), Dickov (60' Stead).

Middlesbrough:
Schwarzer, McMahon, Riggott, Southgate, Parnaby (45' Nemeth), Mendieta (80' Morrison), Parlour, Boateng, Zenden, Downing, Hasselbaink.

Att:
20,385

Ref: M Riley (W Yorkshire)