Stadion: Craven Cottage
Liverpool vecht terug tegen Fulham
Yves Dekoning

Fulham - Liverpool 2-4

Liverpool begon sterk aan de wedstrijd, maar kon niet scoren. Hierna kwam Fulham steeds beter in de match en Louis Boa Morte leek de thuisploeg met twee doelpunten op weg te zetten naar de zege. De Portugees wist een voorzet van Brian McBride handig binnen te werken. Dit keer was Steed Malbraque de aangever.

Na rust gooide Rafael Benitez Xabi Alonso in de ploeg. Na drie minuten spelen stond het al 2-1. Een schot van Milan Baros leek naast te gaan, maar Zat Knight devieerde de bal voorbij Edwin van der Sar in eigen doel. Het doelpunt zorgde voor vuur bij de Mighty Reds en ze gingen hevig op zoek naar de gelijkmaker. Djibrill Cissé kwam enkele keren dicht bij een treffer, maar Fulham hield voorlopig stand. In de 67ste minuut was het dan toch raak. Van der Sar kon een kopbal van Louis Garcia nog pareren, maar Baros was goed gevolgd en maakte er 2-2 van. Even later moest Liverpool met tien man verder. Josemi mocht met twee keer geel vroeger gaan douchen. Toch kwamen de bezoekers vrijwel meteen daarna op voorsprong. Een afgeweken vrije trap van Alonso verraste van der Sar. Invaller Igor Biscan mocht in blessuretijd de eindstand op 2-4 brengen.

Door deze zege blijft Liverpool in de subtop meedraaien. Met een wedstrijd minder gespeeld, staan ze op de zevende plaats. Koploper Arsenal lijk echter vliegen. Voor Fulham is de nederlaag een nieuwe ontgoocheling. De ambitieuze club hoort niet op de 16de plaats thuis. Bovendien staan ze slechts drie punten voor op de laatste (Crystal Palace en Southampton).

Fulham: Van der Sar, Volz, Knight, Bocanegra, Green, Malbranque, Pembridge, Diop, Boa Morte, McBride, Radzinski (John 75).

Liverpool: Kirkland, Josemi, Carragher, Hyypia, Traore, Luis Garcia (Warnock 88), Diao (Alonso 45), Hamann, Riise, Baros (Biscan 90), Cisse.

Toeschouwers: 21,884.

Scheidsrechter: S. Bennett (Kent).