Speeldag: Speeldag 15
Stadion: Anfield Road
Crouch breekt eindelijk de ban
Kristof Blomme

Liverpool heeft op Anfiel Road gemakkelijk afstand genomen van Wigan. Peter Crouch, die z'n eerste doelpunten voor de Reds aantekende, zorgde dat ze met een gerust gemoed de rust in konden. Na de pauze scoorde ook Luis Garcia nog. Hierdoor springt Liverpool voorlopig naar plaats twee in het klassement. Wigan staat nog steeds op een knappe vijfde plaats.

Wigan kende een goede seizoensstart. Voor deze wedstrijd stonden ze met Liverpool op een gedeelde vierde plaats. De thuisploeg nam de match meteen in handen. Gerrard regisseerde zijn ploeg zoals hij dat zo goed kan. Na twintig minuten kwamen ze verdiend op voorsprong. Crouch vlamde op doel, maar de bal week af en caprioleerde zo hoog in de lucht. Pollitt, de bezoekende goalie, wou het leer nog over z'n kooi tikken, maar hij tikte de bal ongelukkig in eigen doel. Eerste doelpunt van Crouch voor Liverpool en op wat een vreemde manier! Hij had al 24 uur geen doelpunt meer gemaakt. Vijf minuten voor de pauze kreeg Kewell een uitstekende mogelijkheid om de score verder uit te diepen. Hij plaatste de bal van dichtbij echter naast. Vlak voor de pauze verdubbelde Liverpool toch de score en opnieuw stond Peter Crouch aan het kanon. Een verre bal van Finnan trapte hij na de bots heerlijk over Pollitt binnen.

Na de koffie kreeg Wigan de eerste serieuze mogelijkheid. Kavanagh schoot het leer net over de lat. Liverpool was verwittigd en reageerde meteen. Een voorzet van Finnan werd door Morientes op de dwarsligger gekopt. In de tweede helft ging het spel goed op en neer. Bullard mocht nog eens uithalen voor de bezoekers, maar hij vond Reina op zijn weg. Uiteindelijk werd het nog 3-0. Na een hoekschop werd een kopbal van Morientes door Luis Garcia in doel verlengd. Helemaal op het einde kregen Gerrard en Morientes nog elk een mogelijkheid om de score verder uit te diepen, maar Pollitt reageerde telkens gevat. Een kwartier voor tijd kreeg held van de middag Crouch een staande ovatie van het thuispubliek.