Speeldag: Speeldag 20
Stadion: Villa Park
Arsenal blijft weer steken
Philippe Crols

Arsenal is buitenshuis weer niet verder geraakt dan een gelijkspel. De ploeg van Arsene Wenger speelde 0-0 gelijk in Aston Villa. De thuisploeg kon zelfs het meeste aanspraak maken op de overwinning.

Aston Villa was de betere ploeg in de aanvangsfase van de wedstrijd. Eerst zag Milner zijn vrijschop net niet in doel belanden en vervolgens kopte Lauren bijna in eigen doel. Touré moest ook nog eens dringend ingrijpen toen een voorzet van Baros tot bij de vrijstaande Moore dreigde te komen. Niet veel later had Lehman een goede redding in huis op een al even goede poging van Barry. Ondertussen claimde Villa ook nog een strafschop nadat Touré volgens de thuisploeg Moore foutief van de bal had gezet. Een strafschop kwam er echter niet. Zeven minuten voor rust kreeg Arsenal dan zijn enige kans van de eerste helft. Hleb stuurde de jongeling Flamini weg en die trapte overhaast naast het doel van Sorensen. 0-0 was de ruststand.

Na rust was Villa weer meteen gevaarlijk. Na mistasten in de bezoekende verdediging kreeg Moore de bal tot bij Baros, maar die trapte over. Naar mate de tweede helft vorderde kwam Arsenal beter in de wedstrijd. Zo spatte een poging van Ljungberg uiteen op het doelhout. Aan de overkant kreeg de vrijstaande Bakke zijn volley dan weer niet goed gericht. De volgende kans was weer voor Arsenal. Robin Van Persie knalde vanop afstand, maar Sorensen was paraat en dat was maar goed ook voor de thuisploeg. In de slotfase kregen beide ploegen nog één goede mogelijkheid. Eerst kopte Angel voor Villa een voorzet van Barry net over. In de absolute slotfase kreeg Touré voor Arsenal nog de kans om de drie punten mee naar huis te nemen, maar hij slaagde er van dichtbij niet in te scoren. Het bleef 0-0.

Beide ploegen schieten niet veel op met dit gelijkspel. Arsenal is voorlopig nog wel zesde, maar kan nog voorbijgestoken worden door Bolton dat nog twee wedstrijden minder heeft gespeeld. Aston Villa blijft verder aanmodderen in de rechterkolom.