Stadion: Anfield Road
Gerrard schoot weer met scherp
Yves Dekoning

Liverpool - Aston Villa 3-1

Liverpool blijft in strijd voor de tweede plaats nadat Aston Villa vlot werd verslagen. Een vroege voorsprong werd na rust uit handen gegeven, maar Steven Gerrard zorgde met twee goals voor de drie punten.

Liverpool heeft sinds 12 maart geen puntenverlies meer geleden en op Anfield Road mocht het tegen Aston Villa niet mis lopen. Na vier minuten zorgde Fernando Morientes al voor de 1-0. De Spanjaard werkte in stijl af nadat Xabi Alonso hem in stelling bracht. De Reds leken gelanceerd en zochten naar een ruime zege. Het tweede doelpunt bleef echter uit, en de thuisploeg kwam goed weg toen James Milner tien minuten voor rust aan een mooie ren begon. Gareth Barry kopte de kans over. Voor Liverpool was Peter Crouch er met een acrobatische omhaal dicht bij. Ook Djimi Traoré kreeg een uitstekende kans, en voor Steven Gerrard liep het meermaals nipt fout.

Na de pauze verving Juan Pablo Angel ex-Liverpoolspeler Milan Baros. Aston Villa kwam meteen vuriger voor de dag. De Columbiaanse aanvaller kon net niet profiteren van een slechte uittrap van Jose Reina. Liverpool nam het commando over, maar Crouch kon een voorzet van de snelle Djibrill Cissé niet binnenwerken. Even later kon Thomas Sorensen voorkomen dat Morientes zijn tweede van de namiddag zou scoren. In de 58ste minuut kreeg de thuisploeg het deksel op de neus. Aaron Hughes brak door op rechts en Gareth Barry werkte zijn voorzet voorbij Reina. Een minuut later stond het bijna 1-2. Gabriel Agbonlahor ontfutselde Sami Hyypiä de bal en stormde alleen op Reina af. Hij plaatste de bal naast doel. Steven Gerrard strafte dit meteen af. Vijf minuten later had de speler van het jaar er twee tegen de netten geprikt. Eerst devieerde hij een hoekschop van Alonso in doel. Bij zijn tweede treffer haalde hij wondermooi uit. Sorensen kon onmogelijk bij de krachtige knal komen. Twintig minuten voor tijd kon Reina een afgeweken schot van Barry keren en ook in de slotseconden hield hij de Villains van de aansluitingstreffer. Tussendoor zag invaller Robbie Fowler zijn schot net naast doel zoeven.

Liverpool komt door deze overwinning op gelijke hoogte met Manchester United, dat 3-0 verloor in Chelsea. De Mighty Reds hebben echter één match meer gespeeld en het doelsaldo is vier eenheden slechter. Voor Aston Villa is de redding, ondanks de nederlaag, 100% zeker. Birmingham speelde slechts gelijk en kan de Villains niet meer bijhalen.

Liverpool: J Reina, J Kromkamp, S Hyypia, J Carragher, D Traore, D Cisse (65 M Sissoko) , X Alonso, S Gerrard, J Riise (74 S Warnock) , P Crouch (62 R Fowler) , F Morientes.

Aston Villa: T Sorensen, A Hughes, O Mellberg, G Cahill, W Bouma, S Davis (86 C Gardner) , G McCann, G Barry (82 K Phillips) , J Milner, M Baros (45 J Angel) , G Agbonlahor.