astAston Villa
blrBlackburn
Gareth Barry (pen) 41'
1-0
Datum: 05/11/2006 16:00
Competitie: Premier League
Speeldag: Speeldag 11
Stadion: Villa Park
Strafschop zet Villa op weg naar zege
Luc Goderis
| 0 reacties
Strafschop zet Villa op weg naar zege
Foto: © SC

Aston Villa effende, dankzij een fel omstreden penalty, het pad naar een uiteindelijk makkelijke zege tegen een zwalpend Blackburn.

Al van bij de aftrap leek Aston Villa de betere ploeg en vooral Gabriel Agbonlahor toonde zijn klasse.  De Engelsman demonstreerde op de rechterflank en dolde keer op keer met zijn waakhond Michael Gray.

Stiliyan Petrov probeerde het vanop afstand, maar het leverde de thuisploeg enkel een hoekschop op.  De thuisploeg bleef het betere team en Gareth Barry draaide wat later een vrije trap naast doel.

Het bleef alle hens aan dek voor de bezoekers uit Blackburn.  Ex-Rover Chris Sutton, voor het eerst aan de aftrap dit seizoen voor de Villains, stuitte op Brad Friedel en ook Barry zag een volley gepakt.

De Rovers stelden er bitter weinig tegenover.  Zonder de geblesseerde Robbie Savage verzoop hun middenveld en kregen de spitsen haast geen bruikbare ballen.  Toch poogde David Bentley het tot tweemaal toe vanop afstand maar zijn schoten werden door Thomas Sorensen makkelijk gepakt.

Net voor de pauze kreeg de thuisploeg de 1-0 op een schoteltje.  Scheidsrechter Howard Webb zag in een aangeschoten bal een penalty en Andre Ooijer kreeg er nog geel, voor protest, bovenop.

Friedel stopte al drie strafschoppen dit seizoen, maar Barry liet zich niet intimideren door de grote Amerikaan en knalde hard in het midden van het doel binnen.

Na de herneming poogden de Rovers terug te slaan, maar Morten Gamst Pedersen's hoekschop waaide voorbij alles en iedereen.  Het was echter de thuisploeg die al vlug de voorsprong verdubbelde.  Zurab Khizanishvili ging danig in de fout en Juan Pablo Angel profiteerde, door via de knie van Friedel, binnen te schieten.

De thuisploeg bleef de tweede helft domineren en de Rovers kwamen zelfs nog enkele malen goed weg.  Op één van die mogelijkheden hield Lucas Neill de Colombiaan Angel van zijn tweede doelpunt van de middag.

Tot overmaat van ramp zagen de Rovers ook nog kapitein Lucas Neill tijdens de slotfase geblesseerd uitvallen.