newNewcastle United
Sheffield United
0-1
Datum: 04/11/2006 18:15
Competitie: Premier League
Speeldag: Speeldag 11
Stadion: St. James Park
Newcastle nog steeds op de sukkel
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties
Newcastle nog steeds op de sukkel
Foto: © SC

In de competitie loopt het nog steeds niet zoals gewenst voor Newcastle, maar Europees loopt het wel op wieltjes. Nu ging Newcastle voor winst tegen Sheffield United om zo achteraan toch weg te geraken. Sheffield zit ook nog in die degradatiezone en kon een overwinning dan ook goed gebruiken.

De eerste kans was voor de vrijstaande Bramble die een hoekschop van Duff naast kopte. Aan de overkant schoot Hulse in de draai op doel, maar Harper ging goed plat. Het ontbrak Newcastle duidelijk aan creativiteit. De solide verdediging van Sheffield United gaf geen krimp. Parker probeerde het dan toch eens met een volley, maar die ging over. Kenny liet zich verrassen door een voorzet-schot van N'Zogbia dat gelukkig voor Sheffield op de lat viel. Even later werd Kenny voor het eerst getest, al had hij weinig problemen met het schot van Parker. Na het rustsignaal werd Newcastle door zijn eigen aanhang getrakteerd op een fluitconcert.

Newcastle-manager Roeder had het begrepen en voerde meteen een dubbele wissel door. N'Zogbia en Butt werden vervangen door Emre en Solano. Veel haalde dat echter niet uit. Newcastle straalde onmacht uit en Sheffield kwam nauwelijks in de problemen. Sheffield ging dan maar zelf aan aanvallen denken. Harper was paraat op een poging van Montgomery. De doelman van Newcastle had echter geen verhaal op de kopbal van Webber. Newcastle gaf nooit echt de indruk dat het nog terug kon komen en mocht nog van geluk spreken dat het schot van de doorgebroken Quinn uiteenspatte op de lat. Sheffield United won van Newcastle met 0-1. 

Newcastle United is duidelijk nog niet aan het einde van de miserie. De bijna-kwalificatie voor de volgende ronde van de Uefacup lijkt alweer vergeten. Newcastle deelt nu de laatste plaats met Charlton en West Ham, dat morgen nog speelt. Sheffield United springt dus over Newcastle in de stand en staat door deze zege zelfs niet meer bij de laatste drie.