astAston Villa
munManchester United
Datum: 23/12/2006 16:00
Competitie: Premier League
Speeldag: Speeldag 19
Stadion: Villa Park
Man Utd maakt verschil in tweede helft
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties
Man Utd maakt verschil in tweede helft
Foto: © SC

Manchester United begon tegen Aston Villa met Wayne Rooney op de bank. Bij Villa was Milan Baros hetzelfde lot beschoren. Tijdens de rust zou Ron Saunders gehuldigd worden. Saunders leidde Aston Villa als manager in 1981 nog naar de titel. 

Aston Villa was er dus klaar voor en dat was er ook aan te zien. De kopbal van Gardner ging tegen de paal en Van Der Sar greep de bal op de lijn. Villa was het best gestart, maar gaandeweg herstelde Man United zich. Ronaldo kreeg de beste kans voor de Mancunians. Na een uitbraak kapte Ronaldo zijn tegenstander uit alvorens voorlangs te schieten. 

Aston Villa dacht op dezelfde manier verder te doen, maar dat liet Man United niet toe. Net voor het uur begon Ronaldo aan een knappe solo. Zijn schot werd in eerste instantie afgeblokt. De bal viel weer voor de voeten van de Portugees en nu schoot hij wel binnen. Aston Villa moest begeven en Manchester United voerde de forsing. Een fantastisch schot van Paul Scholes ging via de onderkant van de lat binnen. Manchester United bleef kansen afdwingen en Villa kwam er nog nauwelijks uit. Nadat een Villa-verdediger de bal slecht terugkopte legde Rooney goed terug naar Ronaldo. Diens schot werd gered door Kiraly. Ronaldo trapte later een lage voorzet van Rooney aan de tweede paal binnen, maar het doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. Vijf minuten voor affluiten werd het lot van Aston Villa toch bezegeld met een derde doelpunt. Rooney stak de bal opzij, Gary Neville gaf laag voor doel en Ronaldo legde simpel binnen. 

Aston Villa draaide één helft lang goed mee, maar kwam hierna duidelijk tekort. Een overtuigende overwinning dus toch nog voor Manchester United dat twee punten voorsprong behoudt op Chelsea. Cristiano Ronaldo was weer in goede doen. Aston Villa is ondertussen teruggezakt naar de middenmoot.