Stadion: JJB Stadium
Chelsea won weer in blessuretijd
Yves Dekoning

Wigan - Chelsea 2-3

Wigan was tegen Chelsea heel dicht bij een stunt. De thuisploeg haalde een 0-2-achterstand op, maar kreeg in blessuretijd het deksel op de neus. Zo speel je kampioen, of niet? De achterstand op leider Manchester United blijft twee punten bedragen.

Vorige week versloeg Chelsea nog Everton met 2-3, toen viel de beslissende treffer drie minuten voor tijd. Dit keer scoorde Arjen Robben in blessuretijd. Chris Kirkland keepte een uitstekende match, maar kon niets doen tegen het schot van de Nederlander. Hij was ook al betrokken bij de eerste twee doelpunten van Chelsea.

Na twaalf minuten spelen maakte Frank Lampard er op aangeven van Robben 0-1 van. Op het half uur schilderde hij een voorzet op het hoofd van Salomon Kalou, 0-2. Wigan vocht terug. Twee doelpunten van Emile Heskey brachten de thuisploeg een kwartier voor tijd terug op gelijke hoogte. De eerste scoorde hij met het hoofd, de tweede was een binnentikker. Wigan leek op weg naar een verdiend punt, maar Robben besliste er anders over.