Stadion: Stamford Bridge
Chelsea laat steek vallen
Yves Dekoning

Chelsea - Reading 2-2

Het kon niet blijven duren. Twee wedstrijden op rij won Chelsea met 2-3 na een laat doelpunt, dit keer bleef het steken op 2-2. Reading speelde sterk en sleepte een verdiend gelijkspel uit de brand.

De thuisploeg domineerde de eerste helft en kwam in de 36ste minuut op voorsprong. Didier Drogba kopte een hoekschop van Frank Lampard tegen de touwen. Voordien had doelman Marcus Hahnemann zijn handen al vlot gehad met verscheidene doelpogingen van zowel Lampard als Drogba.

Na rust speelde Reading gretiger en Chelsea moest het spel ondergaan. De bezoekers zorgden voor steeds meer dreiging en kwamen na 66 minuten spelen verdiend op gelijke hoogte. Een voorzet van Glen Little werd door Leroy Lita binnengekopt. Amper vijf minuten later maakte Drogba er 2-1 van, alweer een kopgoal. Dit keer was de assist van invaller Shaun Wright-Phillips. Reading gaf niet op, en zocht weer naarstig naar de gelijkmaker. Kevin Doyle miste nog een grote kans, maar vijf minuten voor tijd lag hij wel aan de basis van de 2-2. Zijn voorzet verdween via Ashley Cole en Michael Essien in het doel van Chelsea.