Stadion: Old Trafford
Red Devils rekenden op Ronaldo
Yves Dekoning

Manchester United - Wigan 3-1

Manchester United heeft de drie punten thuis gehouden tegen Wigan. Doordat achtervolger Chelsea een steek liet vallen, lopen de Red Devils uit tot vijf punten voorsprong.

Sir Alex Ferguson liet een aantal sterkhouder rusten. In de basis ontbraken Rio Ferdinand, Ryan Giggs, Louis Saha, Gary Neville en Christiano Ronaldo. Toch staken de Red Devils meteen fel van leer en belegerden het doel van Chris Kirkland. Vooral Wayne Rooney was enkele keren erg gevaarlijk, maar Wigan hield stand. Naarmate de eerste helft vorderde ging de storm liggen en kregen de bezoekers meer greep op de partij.

Na rust verscheen Christiano Ronaldo ten tonele en hij kopte meteen een hoekschop van Paul Scholes voorbij Kirkland. Amper vier minuten later scoorde hij zelfs een tweede keer. Kirkland kon de strafschop nog keren, maar de rebound was voor Ronaldo. Op het uur was de wedstrijd gespeeld. Ole Gunnar Solskjaer werkte koel af nadat Rooney de bal met het hoofd in zijn loop speelde. In blessuretijd mocht Leighton Baines voor Wigan de eer nog redden van op de stip. Met 3-1 kwamen de bezoekers uiteindelijk nog goed weg bij de autoritaire leiders.