Datum: 01/01/2007 16:00
Competitie: Premier League
Speeldag: Speeldag 22
Stadion: JJB Stadium
Makkelijke driepunter voor Rovers bij Wigan
Luc Goderis
| 0 reacties
Makkelijke driepunter voor Rovers bij Wigan
Foto: © SC

Wigan kreeg op Nieuwjaarsdag de vijfde nederlaag op rij aangesmeerd.  Blackburn kende in het JJB Stadion weinig problemen in de Lancashire-derby en klimt dankzij de 0-3 zege naar een meer comfortabele elfde plaats in de rangschikking.  

Wigan begon als beste aan de lokale derby en na amper tien seconden had Emile Heskey beter moeten doen met de voorzet van Dave Cotterill, maar hij schoot over.  Enkele minuten later kreeg hij een herkansing om de score te openen, maar nu schoot hij de voorzet van Leighton Baines nipt naast.

Brad Friedel moest een eerste keer echt in actie komen toen Josip Skoko het vanop zo'n twintig meter probeerde.  Naarmate de helft vorderde werden de weerstomstandigheden er niet beter op en zakte het tempo.

De bezoekers dreigden dan pas een eerste keer via David Bentley, maar de thuisverdediging ruimde secuur op.  Met de pauze stilaan in zicht draaide Morten Gamst Pedersen een vrije trap naar doel.  Zurab Khizanishvili zette Heskey onder druk en de Engelsman kopte zowaar in eigen doel.

Na de herneming bleef Wigan wel het meeste balbezit opeisen, maar deed daar bitter weinig mee.  Het gebrek aan inzet werd net voor het uur cash betaald.  Lucas Neill stuurde Gamst Pedersen de zestienmeter in.  De Noor kopte slim tot bij invaller Matt Derbyshire en de beloftevolle jongere had zijn allereerste doelpunt voor de club maar binnen te tikken. 

Het spelbeeld veranderde weinig en een kwartier voor affluiten diepte Benni McCarthy de voorsprong verder uit.  Fitz Hall speelde, in het strafschopgebied, de bal met de hand en Mark Clattenburg floot strafschop.  De Zuidafrikaan vloerde Chris Kirkland vanop de stip.

Wigan blijft, na de vijfde opeenvolgende nederlaag, verder wegzakken in de rangschikking.  De Latics staan nu nog amper één plaatsje boven de degradatiezone.  Voor Blackburn gaat het sinds Kerstmis de goede richting uit.  Na een negen op negen klommen de Rovers op één week tijd helemaal weg uit de gevarenzone.  Met nog een inhaalwedstrijd tegoed kan het blauwwitte kamp eindelijk opgelucht ademhalen.

Vooraf