Speeldag: Speeldag 22
Stadion: JJB Stadium
Rovers zoeken een negen op negen
Luc Goderis

Blackburn gaat op Nieuwjaarsdag bij Wigan op zoek naar een derde zege op rij.  De Rovers klommen tijdens de drukke kerstperiode op kousenvoeten weg uit de gevarenzone, maar één nederlaag of één overwinning maakt voor beide teams straks enkele plaatsen verschil uit in de opeengepakte middenmoot.

De gastheren, die mits winst hun bezoekers bijbenen in de stand, kunnen voor de wedstrijd niet rekenen op aanvaller Lee McCulloch die zijn laatste van drie schorsingsdagen uitzit.  Svetoslav Todorov, inmiddels terug op Fratton Park, na vier maanden uitgeleend te zijn aan Portsmouth, is eveneens niet inzetbaar.

Henri CamaraPaul ScharnerRyan Taylor, Luis Valencia, Andy Webster en Steve McMillan zijn allen geblesseerd voor de Latics.  De Rovers kunnen op hun beurt nog altijd niet rekenen op de geblesseerde Ryan Nelsen en Steven ReidZurab Khizanishvili is dan weer wel fit.

Vorig seizoen eindigde dezelfde wedstrijd op een comfortabele 0-3 zege voor de Rovers. Morten Gamst Pedersen, Steven Reid en Craig Bellamy tekenden toen voor de doelpunten. Tijdens de heenronde van dit seizoen werd het in Ewood Park 2-1.  Emile Heskey schoot Wigan al na twee minuten op voorsprong, maar David Bentley, op slag van rust, en Benni McCarthy, tijdens de slotfase, zorgden toen voor een thuiszege.