Speeldag: Speeldag 23
Stadion: Ewood Park
Rovers machteloos tegen 10 Gunners
Luc Goderis

Arsenal moest op het veld van Blackburn al na twaalf minuten met z'n tienen verder, maar dat was voor de Gunners geen handicap om verdiend de drie punten naar Londen mee te nemen.  Kolo Touré kopte voor de rust een vrije trap van Thierry Henry binnen en na de pauze schoot de Fransman zelf de 0-2 op het bord.

Net voor Kerstmis gingen de Rovers bij Arsenal met de billen bloot.  Het team van Arsène Wenger haalde het toen met overdreven 6-2 cijfers.  De mannen van Mark Hughes, belust op revanche, waren dus gewaarschuwd.

Al na twaalf minuten moesten de Londenaars met één man minder verder.  Gilberto Silva kreeg direct rood onder de neus geduwd nadat hij Robbie Savage had onderuit gehaald.  De thuisploeg kon echter niet profiteren van het numerieke overwicht.  Morten Gamst Pedersen probeerde het wel met een schot vanop links, maar Jens Lehmann duwde over en Savage kopte wat later van dichtbij net naast.
Niettegenstaande de Londenaars met één man minder op het veld stonden hadden ze wel het meeste balbezit, al leverde dat aanvankelijk geen al te grote kansen op, maar acht minuten voor de pauze stond het dan toch 0-1.  Thierry Henry draaide een vrije trap voor doel en Kolo Touré kopte via de paal binnen.

Na de herneming verhoogde de thuisploeg het tempo en begonnen de Rovers zowaar de wet te dicteren.  Matt Derbyshire had de gelijkmaker aan de voet, maar de belofte verslikte zich in de voorzet.  Shabani Nonda kopte wat later hopeloos naast.  Halfweg de tweede speelhelft liepen de Rovers tegen een klassieke Arsenal-counter.  Henry ging op links door, zette een één-tweetje op met Cesc Fabregas en schoot vervolgens verschroeiend de eindstand op het bord.