Speeldag: Speeldag 23
Stadion: Old Trafford
Man Utd laat Aston Villa kansloos
Kevin Vanbuggenhout

Manchester United had een week geleden Aston Villa nog uit de beker gekegeld, nadat het er lange tijd naar uitzag dat Villa een replay ging afdwingen. Nu ontmoetten deze ploegen elkaar weer op Old Trafford in competitieverband.

Man United domineerde de wedstrijd vanaf de eerste minuut. Sorensen moest al na vijf minuten zijn kunnen tonen op een kopbal van Larsson. Het zou echter niet lang duren eer Man United de leiding nam. Aston Villa kon de bal niet wegwerken en Park schoot laag in de linkerhoek binnen. Twee minuten later stond het al 2-0. Sorensen kon het lage schot van Carrick niet tegenhouden. Manchester bleef domineren, Aston Villa zag sterretjes. Larsson schoot net naast. Stilaan leek Villa toch iets beter in de wedstrijd te komen. Van Der Sar pakte het schot van Agbonlahor. Maar niet veel later sloeg Man United weer toe. Ronaldo kopte een voorzet van Carrick binnen: 3-0.

Na zes minuten spelen dwong Manchester United de eerste kans uit de tweede helft af. Neville zette voor naar de vrijstaande Scholes die recht op Sorensen kopte. Een minuutje later scoorde Aston Villa zowaar. Baros schudde Vidic van zich af, zette voor en Agbonlahor kon binnentikken. Maar Aston Villa moest niet veel illusies koesteren. In het laatste halfuur duwde Man United nog eens door. Villa kon weinig beginnen tegen de dominantie van United. Sorensen stopte een schot van RooneySaha kwam dicht bij een doelpunt, maar Cahill haalde de bal nog van de lijn. Sorensen had een puike redding in huis op een schot van Larsson. Een minuutje later kapte Rooney naar binnen alvorens tegen de dwarsligger aan te knallen. Man United speelde de wedstrijd uit en hield zijn voorsprong op Chelsea intact.

Manchester United was van in het begin de betere ploeg. De match was eigenlijk al na een kwartier gespeeld. Man U heeft nog steeds zes punten meer dan Chelsea. Bij Aston Villa wordt de negatieve tendens verder gezet. Tegen Man United mocht Villa nog blij zijn dat het met 3-1 wegkwam.