munManchester United
Middlesbrough
Datum: 21/04/2007 18:15
Competitie: Premier League
Speeldag: Speeldag 35
Stadion: Old Trafford
ManU doet slechte zaak in titeldebat
Joeri De Ren
| 0 reacties
ManU doet slechte zaak in titeldebat
Foto: © SC

Manchester heeft de titel in zicht, maar dient nog enkele weken te weerstaan aan de druk van Chelsea dat op drie punten van de leider op vinkenslag ligt. De opdracht tegen Middlesborough was dan ook eenvoudig : winnen voor eigen volk.

Weer 75000 toeschouwers zagen hoe Manchester al na enkele minuten op rozen zat toen een diepe bal van Scholes de openingsgoal panklaar legde voor Rooney. De ijzersterke aanvaller rondde de keeper, maar zag zijn poging zo goed als voorlangs rollen. Een goed gevolgde Richardson zette er echter een voetje tegen en de voorsprong was na drie minuten een feit.

Boro liet het hoofd niet hangen en won, onder aanvoer van een uitmuntende Woodgate de slag om het middenveld. Op slag van rusten werd Boro dan ook beloond voor zijn moedige spel. Downing schilderde een cross op het hoofd van Viduka die opdook tussen Ferdinand en Brown en het leer voorbij Van der Sar in doel knikte.

Giggs begon aan de tweede helft, maar Boro bleef de betere ploeg. Van der Sar diende Viduka van een doelpunt te houden. Ook de inbreng van Solskjaer veranderde weinig. Nu kwam Boro dicht bij de voorsprong via een hard schot van Cattermole.

In het slotkwartier kreeg United nog enkele goede kansen via Giggs en Rooney, maar beide spelers sloegen er net niet in om de bal tussen de palen te mikken. In de slotminuten ontsnapte United dan weer aan een penalty na een stevige ingreep van O'Shea op Dong-Gook Lee.

Manchester houdt nu de adem in tot zondag, want dan speelt Chelsea tegen Newcastle en kan de titelhouder naderen tot op één punt van de leider.