Stadion: Vicarage Road
Watford speelt gelijk tegen City en degradeert
Kevin Vanbuggenhout

Degradatie naar de Championship was zo goed als onafwendbaar voor rode lantaarn Watford. Tegen Manchester City moest er gewonnen worden, zoniet was de degradatie een feit. Manchester City trad aan zonder Emile Mpenza, die nog herstellende is van een heupblessure.

Manchester City leek het beste aan de partij te beginnen, maar de aanvallende intenties van de bezoekers verdwenen al snel naar de achtergrond. City speelde laks en Watford had veel meer balbezit. Echte kansen kon Watford daar niet uit puren. Een kopbal van King ging naast. Voorts viel er niet veel te beleven in de eerste helft. Beide ploegen zagen wel een speler uitvallen. Bij Watford moest Francis al vroeg naar de kant. Kabba nam zijn plaats in. Manchester City zag Beasley afhaken. Hij werd vervangen door Ishmael Miller. Na een ronduit saaie eerste helft stond het nog steeds 0-0.

De tweede helft bracht niet veel beterschap. City scoorde wel bij de eerste de beste gelegenheid. Foster blunderde en liet de bal van zijn voet springen. Vassell nam het geschenk in dank aan en bracht Man City op voorsprong. Even leek City dan controle over de partij te verwerven. Maar Watford herpakte zich en ging op zoek naar de gelijkmaker. Ook voor Watford zou het bij de eerste kans na de rust meteen raak zijn. Daarvoor was het wel wachten tot een kwartier voor tijd. Rinaldi stak de bal in de loop van Priskin en die schoot de 1-1 op het bord. Watford ging nog nadrukkelijk op zoek naar de winnende treffer, maar het bleef bij die ene kans en zo werden de punten netjes verdeeld.

Een zeer matige wedstrijd eindigde op een 1-1 gelijkspel. Aangezien Watford niet kon winnen van Man City komen de troepen van Aidy Boothroyd volgend seizoen gewoon weer uit in de Engelse tweede klasse, ook wel The Championship genoemd. City moest zich ook met een puntje tevreden stellen, de Citizens bekleden de twaalfde stek.