Speeldag: Speeldag 15
Stadion: Villa Park
Arsenal geeft ook Villa het nakijken
Kristof Blomme

Arsenal heeft gewonnen bij Aston Villa met 1-2. De Gunners tellen nu vijf punten voorsprong op eerste achtervolger Chelsea. Bovendien spelen de troepen van Wenger woensdag nog een inhaalwedstrijd op het veld van Newcastle.

Arsenal lijkt dit seizoen niet te stoppen in de Premier League. De cijfers spreken voor zich: 11 competitiewedstrijden gewonnen, 3 gelijk gespeeld en 0 verloren. Zelfs zonder regisseur Cesc Fabregas speelde Arsenal in de eerste helft tegen Aston Villa met momenten wervelend voetbal. Vooral vleugelverdedigers Eboué en Clichy zorgden voor veel gevaar vanop de flanken. De ex-speler van Beveren zorgde voor het eerste gevaar van de wedstrijd. Zijn schot werd door Carson afgeweerd. Even later mocht ook Hleb uithalen. Ook nu stond Carson paraat. Verrassend genoeg was het de thuisploeg die na een kwartier op voorsprong kwam. Een voorzet van Carew week af en Gardner klopte Almunia. Tien minuten later kwam Arsenal op gelijke hoogte. Na een schitterende combinatie tussen Eboué en Adebayor, bracht die eerste de bal voor doel. Flamini stond op de goede plaats en liet de kans niet liggen. Even voor de pauze zorgde opnieuw Eboué voor een schitterende opening. Sagna leverde een perfecte voorzet af, die door Adebayor werd binnen gebuffeld. Zo zet je een scheve situatie recht.

In de tweede helft had Arsenal het moeilijker tegen een fysiek sterker Villa. Laursen kreeg de bal in het strafschopgebied, maar de afwerking was net niet goed genoeg. Ook Carew kreeg nog een uitstekende mogelijkheid. Hij kopte op doel, maar zijn poging strandde op de dwarsligger. De thuisploeg bleef proberen, maar Arsenal verdedigde sterk. Uiteindelijk veranderde er niets meer aan de score, waardoor de Gunners vijf punten uitlopen.