cheChelsea
whuWest Ham Utd
Joe Cole 75'
1-0
Datum: 01/12/2007 13:45
Competitie: Premier League
Speeldag: Speeldag 15
Stadion: Stamford Bridge
Chelsea wint en rukt op
Kristof Blomme
| 0 reacties
Chelsea wint en rukt op
Foto: © SC

Chelsea heeft West Ham verslagen met 1-0. Een kwartier voor affluiten tekende Joe Cole voor het enige doelpunt van de partij. Chelsea rukt nu op naar de 2e plaats. Leider Arsenal, dat twee punten meer telt, heeft wel twee matchen minder op de teller.

De eerste helft werd er één om zo vlug mogelijk te vergeten. Het werd gekenmerkt door veel irritante fouten, veel protest bij de ref en bitter weinig goed voetbal. Chelsea kwam het dichtst bij een doelpunt via Didier Drogba, maar de Ivoriaan krulde de bal naast. Aan de overkant kreeg Solano een mogelijkheid. Hij lepelde de bal op het dak van het doel. Toen Boa Morte te hard inging op doelman Cudicini was het hek helemaal van de dam. De aanvaller werd door John Terry bij de keel gegrepen en de poppetjes gingen aan het dansen. Even later lieten ook Mikel en Kalou zich niet onbetuigd met enkele gemene tackles. Beide spelers kregen een geel karton onder de neus geduwd. Uiteindelijk moest Howard Webb acht gele kaarten uitdelen. 

De tweede periode was van een iets beter niveau, maar denderend was het allemaal niet. Bridge bediende Sidwell, maar het schot van de middenvelder werd nog net afgeweerd door verdediger Upson. Op het uur kreeg Boa Morte een schietkans, maar zijn gekraakt schot vormde geen probleem voor Cudicini. De match ging nu beter over en weer. Green moest zijn kunnen tonen na een knappe bal van Cole. Een kwartier voor affluiten was het dan toch raak voor Chelsea. Drogba verlengde met het hoofd tot bij Cole. De buitenspeler ging voorbij doelman Green en trof raak. Dankzij deze overwinning klimt Chelsea naar de tweede stek. Arsenal, dat later vandaag nog op bezoek gaat bij Aston Villa en woensdag naar Newcastle trekt, telt twee punten meer. Manchester United ontvangt maandag Fulham. De Mancunians tellen voorlopig één punt minder.