Stadion: Villa Park

Herbeleef Aston Villa - Arsenal (Premier League)

Volg de match tussen Aston Villa en Arsenal live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!

Om 18u15 wordt in Villa Park de wedstrijd afgetrapt tussen Aston Villa en Arsenal FC van de 15e speeldag in de Premier League.
Aston Villa: Carson Scott, Bouma Wilfred, Knight Zat, Laursen Martin, Mellberg Olof, Barry Gareth, Gardner Craig, Petrov Stilian, Agbonlahor Gabriel, Carew John, Young Ashley.
Arsenal: Almunia Manuel, Clichy Gael, Eboué Emmanuel, Gallas William, Sagna Bakary, Toure Kolo, Diarra Lassana, Flamini Mathieu, Hleb Aliaksandr, Rosicky Tomas, Adebayor Emmanuel.
00:00
De spelers betreden de grasmat voor de laatste wedstrijd van zaterdag 1 december.
00:00
Arsenal mag de wedstrijd aftrappen.
00:00
De wedstrijd is begonnen.
2
Beide ploegen nemen een afwachtende houding aan in de openingsminuten.
3
Het eerste schot is van Eboué. Carson kan in hoekschop verwerken, die geen verder gevaar op levert.
5
Mellberg mag inwerpen.
6
De hoge pressing is opvallend bij beide ploegen in de eerste 5 minuten van de eerste helft.
7
Dreiging via Petrov met een goed schot, maar deze wordt afgeblokt. De afvallende bal is voor Young, maar die mist zijn schot volledig.
8
Rosicky met een schot op doel, maar die bal vormt geen bedreiging voor de goalie van Aston Villa.
10
Alexandr Hleb mocht na een mooie steekpass op doelman Carson afgaan, maar de doelman is attent en kan de bal wegkapen.
12
Nu dreiging aan de overkant met een mooie kopbal richting Young die zijn schot ziet afblokken. Het schot daaropvolgend is van mindere kwaliteit en gaat over het doel.
13

Goal
Doelpunt van Craig Gardner (Onbekend Onbekend)
Na een leuke aanval via Carew die de bal voorzet, komt bij Gardner die in het midden van het doel besluit.
15
Ashley Young kan de ruimte inlopen, maar Kolo Touré is bij de les en kan de bal ontzetten.
18
Petrov begaat een overtreding dat resulteert in een vrije trap.
20
Rosicky met een schot op doel, maar Laursen kan afblokken.
22
Adebayor met een schot, maar ook deze bal wordt afgeblokt. Arsenal probeert door te drukken om een gepast antwoord te geven op de achterstand.
23

Goal
Doelpunt van Mathieu Flamini (Onbekend Onbekend)
Het gepaste antwoord komt van de middenvelder van Arsenal. Hij schiet de bal in één tijd tegen de touwen. De aanhoudende druk wordt nu beloond.
26
Young probeert met een schot op doel. Almunia kan de bal weg boksen.
28
Hoekschop met Hleb achter de bal. Hij draait de bal in het zestienmetergebied, maar Diarra begaat een overtreding, waardoor het gevaar geweken is.
29
Diarra met een goed schot op doel, maar de keeper plukt de bal.
30
Nu Rosicky met een poging, maar alweer is Carson goed bij de les. Arsenal drukt nu door om met een eventuele voorsprong de rust in te kunnen gaan. Aston Villa probeert aan te vallen wanneer het kan.
31
 Gele kaart voor Emmanuel Adebayor

32
Vervangen Stilian Petrov
Ingevallen Shaun Maloney

32
Invaller Maloney wil zich al meteen tonen met een schot op doel, maar de doelman is attent.
34
Flamini heeft vertrouwen geput uit het doelpunt en probeert opnieuw, maar deze keer kent de middenvelder van Arsenal geen succes.
36

Goal
Doelpunt van Emmanuel Adebayor (Onbekend Onbekend)
De voorsprong die Arsenal wilde heeft het nu dankzij de rake kopbal van de aanvaller. De voorsprong is verdiend te noemen op basis van de druk die het uitoefende.
37
 Gele kaart voor Wilfred Bouma

40
De achterstand die de bezoekers hadden is helemaal weggewerkt, dankzij de inzet en drukontwikkeling in de laatste 10 minuten. De thuisploeg ziet zo zijn vroeg doelpunt ongedaan gemaakt worden.
43
Vooral het flankenspel van Arsenal heeft de thuisploeg pijn gedaan, beide doelpunten kwamen op voorzetten vanop de rechterflank.
44
Eboué probeert met een voorzet, maar deze bal gaat over en naast het doel van Carson.

Scheidsrechter
Rust
We gaan rusten met een 1-2 stand. Het was een leuke eerste helft met enkele kansen aan weerzijden. Er was eerst nog een schot van Gardner die werd afgeblokt, maar zijn volgende baltoets was wel raak. De voorzet van Carew werd door de middenvelder binnengeschoten. Het feest was echter van korte duur, want Arsenal begon door te drukken en na 23 minuten was de gelijkmaker een feit. Flamini schoot een bal keihard voorbij Carson. Het doelpunt deed de thuisploeg pijn, want het zag zijn voorsprong helemaal ongedaan maken door de rake kopbal van Adebayor. Zo gaan we rusten met een 1-2.

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
46
Agbonlahor met al meteen een ren, maar Touré houdt hem af.
46
Zo dadelijk begint de tweede helft. We wachten nog op de spelers.
46
Aston Villa mag aftrappen en zal proberen de achterstand recht te zetten.
46
Beide ploegen betreden de grasmat met dezelfde elf als in de eerste helft.
48
Hoekschop Aston Villa met Barry achter de bal. Adebayor kan ontzetten.
49
Bouma met een goed schot op doel, maar Touré verdedigt goed en blokt af.
51
Vrije trap Aston Villa met Young achter de bal.
52
Alweer is het rots in de branding Touré die de vrije trap kan wegwerken.
53
Aston Villa probeert iets te forceren en druk uit te oefenen, maar het blok en organisatie van de bezoekers staat pal.
55
 Gele kaart voor William Gallas

56
Na een gemene overtreding ontvangt de aanvaller de gele kaart.
56
Laursen had de gelijkmaker aan de voet, maar mist het tikkeltje geluk bij de afwerking.
59
Vrije trap Arsenal met Rosicky achter de bal, maar de bal wordt weggewerkt door Laursen.
60
Vervangen Aliaksandr Paulavic Hleb
Ingevallen Theo Walcott

62
Carew met een schot op doel, maar de bal spat uiteen op de dwarsligger.
65
Aston Villa heeft duidelijk overwicht in deze tweede helft. Het drukt door en er is hoge pressing. Alleen de creativiteit om de Arsenalorganisatie te ontwrichten is er nog niet.
68
Arsenal probeert nu te loeren op de counter en zo de wedstrijd dood- en af te maken.