Stadion: City of Manchester Stadium

Herbeleef Manchester City - Derby County (Premier League)

Volg de match tussen Manchester City en Derby County live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!

Manchester City begon zaterdag uitstekend aan het nieuwe seizoen met een 0-2 overwinning bij West Ham. City krijgt vanavond promovendus Derby County over de vloer en wil deze mooie kans om te beginnen met een 6 op 6 natuurlijk niet laten liggen. Emile Mpenza speelde gisteren al een helft mee met de reserven van Man City en zit nu op de bank. Billy Davies, de manager van Derby, zal al blij zijn als zijn ploeg een puntje kan meegraaien vanuit het City of Manchester Stadium.
Manchester City: Bianchi Rolando, Corluka Vedran, Dunne Richard, Elano , Garrido Javier, Hamann Dietmar, Ireland Stephen, Johnson Michael, Petrov Martin, Richards Micah, Schmeichel Kasper.
Derby County: Bywater Stephen, Davis Claude, Fagan Craig, Griffin Andy, Howard Steve, Jones David, Mears Tyrone, Moore Darren, Oakley Matt, Pearson Stephen, Todd Andy.
1
De wedstrijd is van start gegaan.
6
Beide ploegen proberen wel, maar toch eerder een aarzelende start van deze wedstrijd. Nog geen doelpogingen te noteren.
10
De offensieve intenties van beide ploegen beginnen stilaan tot uiting te komen. Vooralsnog nog geen kansen.
19
Derby is de aanvangsfase goed doorgekomen. De bezoekers houden goed stand en geven achteraan weinig weg.
21
Johnson kan aanleggen van aan het strafschopgebied, hij schiet in de draai over en naast.
28
Jones schiet van aan de rand van het strafschopgebied tegen de paal. Maar de fase was al afgefloten, Jones had immers bij de controle zijn hand gebruikt.
31
Jones trapt een vrijschop in de muur en City brengt een counter op gang. Bywater duikt goed in de voeten van Bianchi en pakt daarna ook de lob van Elano.
36
Manchester City lijkt eindelijk onder stoom te raken na een moeizaam eerste halfuur. Veel tijd om nog iets te forceren in de eerste helft is er niet.
38
Pearson kan doorgaan, maar wordt dan toch nog ingehaald door Richards en Dunne. De bal rolt in de handen van Schmeichel.
43

Goal
Doelpunt van Michael Johnson (Elano Ralph Blumer)
Na een één-twee met Elano trapt Johnson Man City op voorsprong.

Scheidsrechter
Rust
Na een moeilijke eerste helft kan Man City toch met een 1-0 voorsprong de rust in. Derby deed een hele helft goed mee, maar Michael Johnson brak twee minuten voor rust de ban.

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
45
 Gele kaart voor Martin Petrov
Vlak voor het einde van de eerste helft heeft Petrov nog geel gekregen voor protest tegenover de lijnrechter.
46
Vervangen David Jones
Ingevallen Gary Teale

Bij de start van de tweede helft voert Derby-manager Davies één wissel door. Hij brengt Teale in de plaats van Jones.
48
Corluka zet voor en Bianchi trapt van dichtbij in de handen van Bywater.
50
Howard kopt een hoekschop van Oakley over.
57
Elano krijgt de bal toegespeeld van Petrov en schiet in de armen van Bywater.
61
Fagan snoept Richards de bal af en zet laag voor. De voorzet van Fagan belandt bijna in doel, maar Schmeichel heeft een goede reflex in huis.
62
Bywater stopt een schot van Ireland.
63
Elano verlegt het spel naar Corluka die naast schiet. Een voorzet had hier misschien meer op zijn plaats geweest, verschillende spelers van Man City stonden te wachten in het strafschopgebied.
66
 Gele kaart voor Dietmar Hamann

66
De vrije trap van Oakley wordt klemvast gepakt door Schmeichel.