Speeldag: Speeldag 21
Stadion: Ewood Park
Blackburn zuinig voorbij Sunderland
Luc Goderis

Een penalty van Benni McCarthy volstond woensdagavond voor Blackburn om de drie punten thuis te houden. Sunderland zag net daarvoor een elfmeter gestopt door Brad Friedel en moest wat later tot overmaat van ramp met z'n tienen verder.

Sunderland schoot woensdagavond als beste uit de startblokken en eiste tijdens de eerste twintig minuten maar liefst tachtig procent van het balbezit op !  Daryl Murphy zette het overwicht bijna om in een doelpunt, maar Brad Friedel ging goed plat.  Halfweg de eerste helft herstelden de Rovers wel het evenwicht, maar kwamen nooit echt in de buurt van de bezoekende goalie.  De beste kans was dan ook een afstandschot van David Bentley, maar die krulde de bal ruim een halve meter naast de kruising.
De partij had veel weg van een voorbereidingswedstrijdje en beide managers gooiden dan ook na de pauze vers bloed in de strijd.

Mark Hughes haalde de teleurstellende Roque Santa Cruz naar de kant, terwijl Roy Keane, Kenwyne Jones eraf haalde.  De wissels wijzigden weinig aan het spelbeeld en de Black Cats waren, als we het al zo mogen noemen, de gevaarlijkste ploeg.  Vijf minuten na de pauze kregen de bezoekers dé kans op de 0-1.  Christopher Samba stopte Murphy foutief en Rob Styles floot penalty.  Dean Whitehead schaarde zich achter het leer, maar net zoals vorige week, stopte Friedel de elfmeter.

De bezoekers betaalden de dure misser al zeer vlug cash, want amper vijf minuten later mocht McCarthy het ook eens vanop de stip proberen toen Danny Higginbotham een schot van Samba met de arm beroerde.  De Zuid-Afrikaan pegelde de strafschop, met het verstand op nul en de blik op oneindig, staalhard tegen de touwen, 1-0.

Sunderland ging tijdens het laatste halfuur nog op zoek naar de gelijkmaker, maar ex-Rover Dwight Yorke vloog er net iets te wild in en dat resulteerde twintig minuten voor affluiten in zijn tweede gele kaart en dus rood.  Tijdens de slotfase konden de tot tien man gereduceerde bezoekers geen vuist meer maken en waren de Rovers zelfs nog dicht bij de 2-0, maar Bentley schoot nipt naast.

Dankzij de zege blijft Blackburn aanklampen bij het trosje kandidaten die strijden om een Europees ticket.  Voor Sunderland is het eveneens aanklampen, maar dan diep in de kelder van de rangschikking.  Volgend weekend maken de Rovers de korte trip naar Bolton voor een traditioneel zeer geladen regionale derby.  Sunderland ontvangt dan Portsmouth.  Dit weekend staat in Engeland bekervoetbal op het programma.