Speeldag: Speeldag 22
Stadion: Goodison Park
Everton verslaat Manchester City
Kevin Vanbuggenhout

In de strijd om Europees voetbal stonden concurrenten Everton en Man City tegenover mekaar. Voor aanvang van de wedstrijd had Everton drie punten minder dan Man City. Emile Mpenza zat niet in de selectie van City.

In de openingsperiode konden beide ploegen een paar keer voor dreiging zorgen, maar de laatste pass kwam niet aan. Op echte kansen was het dus wel even wachten. Na een kwartier spelen haalde Everton stilaan de bovenhand. Een afstandsschot van Carsley ging naast. Everton begon meer en meer te domineren en kreeg in de 24ste minuut een unieke kans op de 1-0. Arteta legde de bal terug naar Cahill. Joe Hart pakte uit met een geweldige redding om de 1-0 te voorkomen. Cahill had moeten scoren in de rebound, maar de Australiër schoot over. Het was slechts uitstel van executie. Arteta kreeg de tijd om voor te zetten en de ongedekte Lescott tikte aan de eerste paal binnen: 1-0. City reageerde dan wel goed op de achterstand. Een vrije trap van Elano week af op de muur en belandde op het dak van het doel.

In de tweede helft eiste Manchester City de bal op. De bezoekers ontwikkelden behoorlijk wat druk, maar Everton stond sterk te verdedigen en gaf nauwelijks een kans weg. Eriksson trachtte het roer nog om te gooien met een dubbele wissel. Fernandes Gelson verving Hamann en Bianchi kwam in de plaats van Castillo. Naargelang de tijd wegtikte minderde het offensief van Man City en in de laatste twintig minuten was het betere spel weer voor Everton. Hart kon niet bij een hoekschop van Arteta en de bal werd net naast gekopt. In de blessuretijd kwam Manchester City nog aandringen. Howard pakte een laag schot van Petrov. Gescoord werd er niet meer. Everton won verdiend van Man City met 1-0.

Door deze belangrijke overwinning klimt Everton naar de vijfde stek in het klassement. Manchester City zakt van de vierde naar de zevende plaats. Beide ploegen hebben wel evenveel punten. In principe delen ze de vierde plaats met Liverpool en Aston Villa. Liverpool heeft wel een wedstrijd minder gespeeld.